Άγγελος Αγραφιώτης: Επικίνδυνος ο κ. Τόσκας, άμεση ανάγκη η παραίτησή του

Του Άγγελου Αγραφιώτη, μέλους της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Μόλις εχθές ο επικίνδυνος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζητωκραύγαζε ότι «εξουδετερώθηκαν οι ουρές της τρομοκρατίας» και εμείς του απαντήσαμε ότι καλό θα ήταν να μη μιλά, να μη βιάζεται να πανηγυρίσει… Βλέπετε, η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, όσο μπορεί να φαντασιώνεται ο «αρμόδιος» Υπουργός μίας Κυβέρνησης που κάνει τα στραβά μάτια στην ανομία των Εξαρχείων, στο εκκολαπτήριο της τρομοκρατίας.

Πριν, λοιπόν, καλά – καλά συμπληρωθούν 15 ώρες από τις δηλώσεις μνημείο του κ. Τόσκα, τρομοκράτες επιτίθενται με πυροβολισμούς κατά της διμοιρίας των αστυνομικών που φυλούν τα γραφεία μας, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό, ευτυχώς ελαφρά, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Ας μην ξεχνούμε πως πρόσφατα τρομοκράτες, πέταξαν μολότοφ σε περιπολικό της ΟΠΚΕ, πάλι στα Εξάρχεια, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς και οι επιβαίνοντες αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, χρησιμοποιώντας ως κρησφύγετο το λεγόμενο άβατο των Εξαρχείων, που με την προκλητική πλέον ανοχή της Κυβέρνησης, έχει εξελιχτεί σε κράτος εν κράτη. Οι δολοφόνοι, δεν έδρασαν κατά του ΠΑΣΟΚ, αλλά κατά του απλού αστυνομικού, ο οποίος με αυταπάρνηση και έχοντας να αντιμετωπίσει μισθούς πείνας και την απαξίωση της σημερινής Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την τήρηση της έννομης τάξης.

Δολοφόνοι, οι οποίοι βάλλουν κατά της ίδιας της κοινωνίας και της ασφάλειας των πολιτών, κατά της πολύπαθης Δημοκρατίας μας.

Αν και η σημερινή ημέρα δεν είναι μέρα για απόδοση ευθυνών, εμείς ως μέλη του ΠΑΣΟΚ και της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, οφείλουμε να τονίσουμε με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν γίνεται με ευχολόγια από ανίκανους Υπουργούς, αλλά με συνεπή δουλειά και με στενή συνεργασία με τους άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους αστυνομικούς υπαλλήλους. Το ΠΑΣΟΚ, ο ιστορικός χώρος που κατοχύρωσε την Δημοκρατία με Ελευθερία και Ασφάλεια στην Ελλάδα, θα πρωταγωνιστήσει για να νικήσουμε το φόβο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το δικαίωμα του πολίτη στην Ασφάλεια.

Και φυσικά διερωτόμαστε, μήπως τελικά ο κ. Τσίπρας -παρά το γεγονός ότι ο ίδιος φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την σημερινή κατάσταση- θα πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του κ. Τόσκα, αφού η λέξη ευθιξία είναι άγνωστη για τον ίδιο;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει