Άγνωστη η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η νέα σχολική χρονιά δεν θα ξεκινήσει για τους εξήντα (60) μαθητές του ΕΕΕΕΚ την ίδια ημέρα και με τον ίδιο τρόπο με τους υπόλοιπους μαθητές, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, και της έλλειψης ειδικών προστατευτικών μέτρων για τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών/ατόμων με αναπηρία. Αν και για τη Γενική Εκπαίδευση οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες… Αναρίθμητες ήταν οι επιστολές μας προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όλους τους τελευταίους μήνες Καμία πρότασή μας όμως δεν εισακούσθηκε.

Η κατάσταση επιβαρύνθηκε έτι περαιτέρω με την αποπομπή του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Κ. Λολίτσα, χωρίς να ορισθεί αντικαταστάτης του! Στον «αυτόματο» λοιπόν η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τη στιγμή που οι παθογένειες, οι αδυναμίες και τα προβλήματα του συστήματος εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε όλες ανεξαιρέτως τις βαθμίδες του, γιγαντώνονται.

Η διαρκής αυτή υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο που διέπει το σύστημα εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οδηγούν κάθε χρονιά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να αγωνιούν και να διαμαρτύρονται, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έστω <<και στο και πέντε>> ζητάμε τη στελέχωση του ΕΕΕΕΚ με το απαραίτητο προσωπικό για να ξεκινήσει σχεδόν ομαλά η σχολική χρονιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει