Άλλη μια κυβερνητική ρύθμιση σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών«Η τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια αλυσίδα κυβερνητικών ρυθμίσεων, σε βάρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Από κοινού με τους τραπεζικούς ομίλους αντικαθιστούν κι αυτή την ελάχιστη δικαστική προστασία του ν. Κατσέλη, για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, που έτσι κι αλλιώς δεν προσέφερε ουσιαστική και γενικευμένη προστασία, θέτοντας ακόμα χειρότερους όρους» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση «η εκβιαστική λογική που διέπει το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ -τραπεζών είναι απλή: Η εντάσσεσαι στη ρύθμιση και πληρώνεις τις δόσεις, που εγκρίνει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για λογαριασμό των τραπεζών ή αλλιώς το σπίτι σου μπαίνει στον πλειστηριασμό» προσθέτοντας ότι «στόχος είναι να εξαναγκαστούν οι δανειολήπτες να αποπληρώνουν το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι των χρεών τους στις τράπεζες».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «το νομοσχέδιο προσθέτει μια σειρά νέες προϋποθέσεις-κόφτες στις ήδη υπάρχουσες, για να ενταχθεί ένα υπερχρεωμένο λαϊκό νοικοκυριό σε ρύθμιση εξόφλησης κόκκινων δανείων. Με αυτό τον τρόπο ορθώνει μια σειρά εμπόδια σε λαϊκές οικογένειες να ρυθμίσουν τα δάνεια τους, για να προστατέψουν την κύρια κατοικία τους από πλειστηριασμό. Και αυτό πάντα με την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης θα είναι συνεπής και συνεργάσιμος και με αιματηρές οικονομίες θα εξοφλεί τις δόσεις. Ταυτόχρονα, προστίθενται μια σειρά όροι που είτε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά αποκλείονται από ρύθμιση, αφήνοντας τα έρμαια των εκβιασμών και των πλειστηριασμών, είτε απειλούνται ανά πάσα στιγμή με αναίρεση ή αλλαγή της ρύθμισης λόγω αλλαγής της οικονομικής τους κατάστασης.

Η διάρκεια εφαρμογής του νόμου θα είναι μόνο για το 2019, ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζει να δημιουργήσει νέο πλαίσιο με ακόμα χειρότερους όρους.

Η επιδότηση των δόσεων από το δημόσιο αποτελεί στην πραγματικότητα μια έμμεση κρατική επιδότηση προς τους τραπεζικούς ομίλους, εξασφαλίζοντας συνολικά στις τράπεζες σημαντικά ποσά και κέρδη, για όσα χρόνια θα διαρκούν οι ρυθμίσεις.

Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη άμεσης απαγόρευσης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ, ως απάντησης στα σχέδια του τραπεζικού κεφαλαίου για να αξιοποιήσει τους πλειστηριασμούς ως μοχλό πίεσης προς τα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» οι εργαζόμενοι να αποτρέψουν τους 100.000 πλειστηριασμούς που υπολογίζονται να γίνουν το επόμενο διάστημα”.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, 00:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει