Άλλη μια νύχτα βομβαρδισμών στο Στεπανακέρτ

Το Στεπανακέρτ, η πρωτεύουσα της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Καραμπάχ, έγινε και πάλι στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στόχος πολλών βομβαρδισμών, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όλη τη νύχτα, από χθες τα μεσάνυχτα μέχρι σήμερα στις 08:00, τοπική ώρα, οι σειρήνες συναγερμού ηχούσαν κατά τακτικά διαστήματα στην πόλη και ακολουθούσαν, ανά τρεις ή ανά τέσσερις, ισχυρές εκρήξεις που έκαναν το έδαφος να τρέμει.

Όπως και την προηγούμενη νύχτα, αυτά τα πυρά πυροβόλων έπλητταν την πόλη σχεδόν κάθε ώρα. Ο ανθρώπινος και υλικός απολογισμός αυτών των τελευταίων πληγμάτων δεν έχει προς το παρόν γίνει γνωστός.

Ο τύπος των όπλων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι γνωστός με βεβαιότητα, όμως οι τοπικές αρχές καταγγέλλουν ότι βομβαρδίζονται αδιακρίτως αστικές περιοχές με ρουκέτες «Σμερτς», φονικές ρουκέτες των 300 χιλιοστών, κληρονόμοι των περίφημων Κατιούσα και «οργάνων του Στάλιν».

Ρουκέτες αυτού του τύπου που δεν έχουν εκραγεί είναι ορατές στην πόλη, ενώ κατοικίες έχουν καταστραφεί εντελώς από τα πυρά αυτά, με τους κρατήρες να φτάνουν μερικές φορές τα δέκα μέτρα, κάτι που είναι ενδεικτικό της ισχύος των βομβών που χρησιμοποιούνται.

Μη επανδρωμένα αεροπλάνα υπερίπτανται τακτικά της πόλης, μάλλον στη διάρκεια της ημέρας και πραγματοποιούν μεμονωμένες βολές, που είναι κατά τα φαινόμενα περισσότερο στοχευμένες.

Από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, σήμερα το πρωί κατηγορούν επίσης τους Αρμένιους αυτονομιστές ότι στη διάρκεια της νύχτας και το πρωί «άνοιξαν πυρ στις κατοικημένες περιοχές» εναντίον αμάχων και αναφέρουν τις περιφέρειες Μπαρντίνσκ, Αγκτζαμπεντίν, Γκοράνμποϊ, Τερτέρ και Αγκντάμ. «Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», σύμφωνα με το Αζερινό υπουργείο Άμυνας.

Στο ίδιο το μέτωπο, το υπουργείο Άμυνας του Καραμπάχ ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της νύχτας η κατάσταση ήταν «σταθερή, αλλά τεταμένη». «Μάχες επαναλήφθηκαν το πρωί στον Βορρά και τον Νότο», πρόσθεσε.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει