Άλλοι οκτώ διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο νότιο ΙράκΤουλάχιστον οκτώ διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην πόλη Νασιρίγια, που βρίσκεται στο νότιο Ιράκ, λίγες ώρες μετά την εισβολή και τον εμπρησμό του προξενείου του Ιράν.

Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία σηματοδότησε μία άνευ προηγουμένου,  κλιμάκωση του κοινωνικού αναβρασμού στη χώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες.

Οι οκτώ διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από δυνάμεις ασφαλείας, ανέφεραν δύο πηγές.Περίπου πενήντα διαδηλωτές τραυματίστηκαν ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επιχείρηση διεξήχθη την επομένη του διορισμού νέας διοίκησης του στρατού στην επαρχία, ενώ στις μαζικές κινητοποιήσεις και τα βίαια επεισόδια έχουν σκοτωθεί πάνω από 360 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πάνω από 15.000 άλλοι μέσα σε δύο μήνες, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου, βρίσκονται στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Ιρακινοί και απαιτούν την ανοικοδόμηση του πολιτικού συστήματος και την πλήρη ανανέωση της πολιτικής τάξης, καθώς την θεωρούν διεφθαρμένη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, 12:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει