Άλυτο στεγαστικό πρόβλημα για το Ιστορικό Αρχείο ΚρήτηςΝα φιλοξενηθεί μέρος του υλικού του Ιστορικού Αρχείου σε χώρο του Δημοτικού Καταστήματος της Νέας Κυδωνίας είτε σε άλλο πρόσφορο χώρο του Δήμου αποφάσισε το Δ.Σ. Χανίων στην τελευταία του συνεδρίαση. Η αποθήκευση του υλικού θα γίνει για ένα χρονικό διάστημα 6 με 8 μήνες έως ότου πραγματοποιηθούν εργασίες βελτιωτικές σε εσωτερικούς χώρους του κτηρίου του ιστορικού αρχείου στην οδό Σφακιανάκη.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Τ. Βάμβουκας ανάφερε πως η φιλοξενία του υλικού θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα και δεν θα επηρεάζει τη λειτουργία των υπηρεσιών που είναι στεγασμένες στο δημοτικό κατάστημα Ν. Κυδωνίας.

Aπό μεριάς των Δημοτικών Συμβούλων όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να στηριχθεί το Ιστορικό Αρχείο ωστόσο υπήρξαν σοβαρές επιφυλάξεις για το ότι προτείνεται το Δημοτικό Κατάστημα Νέας Κυδωνίας για διάφορους λόγους. Μάλιστα η κ. Ν. Αγγελάκη επισήμανε πως το κτήριο χρησιμοποιείται από τη Δημοτική Κοινότητα, συνεδριάζουν σε αυτό πολιτιστικοί σύλλογοι, είναι στεγασμένες υπηρεσίες και δεν μπορεί να λειτουργεί ως αποθήκη προτείνοντας να μισθωθεί από το Δήμο άλλο κτήριο για το υλικό του Ιστορικού Αρχείου. Τελικά το Δ.Σ. με την προσθήκη στην εισήγηση «… είτε σε άλλο πρόσφορο χώρο του Δήμου» ψήφισε ομόφωνα το θέμα.

Σημειώνεται ότι στο αίτημα του για παραχώρηση χώρου για την προσωρινή φύλαξη μέρους του αρχείου του προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης το Ιστορικό Αρχείο ζητούσε 100 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης να πληροί βασικές προδιαγραφές φύλαξης αρχείων (στατική επάρκεια, υγρασία, ασφάλεια) προκειμένου να φιλοξενήσει ευαίσθητο αρχειακό υλικό.

Πηγή: haniotika-nea.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018, 06:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει