Άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταγγελίες για τα κρατητήρια της Π. Ράλλη


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 20:52

Άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, κοινοβουλευτικά, θεσμικά και κινηματικά, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος, Γιώργος Ψυχογιός, σχετικά με καταγγελίες μεταναστριών από τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη.

Ειδικότερα, αναφέρει σε δήλωση του, ότι «στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη γυναίκες μετανάστριες καταγγέλλουν ότι υφίστανται σεξουαλικές παρενοχλήσεις, λεκτικές και σωματικές προσβολές, άρνηση νοσηλείας. Δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, στοιχειώδη τροφή, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα».

«Αυτό αποτελεί βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειάς και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία, ακόμα και τη ζωή τους», σημειώνει και σχολιάζει πως “ο υπουργός κύριος Χρυσοχοΐδης, όπως συνηθίζει τους τελευταίους μήνες, μένει αμέτοχος και απαθής στις καταγγελίες, ενθαρρύνοντας ουσιαστικά τη συνέχιση των βασανιστηρίων και της αυθαιρεσίας”. Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “η πολιτική της γενικευμένης και επ’ αόριστον κράτησης, σε άθλιες συνθήκες, έξω από κάθε ευρωπαϊκή και διεθνή νομιμότητα, δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί για κανέναν άνθρωπο”, προσθέτοντας ότι «η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, κοινοβουλευτικά, θεσμικά αλλά και κινηματικά».

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 20:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει