Άμεση απόσυρση της απόφασης που αναστέλλει το εξωϊδρυματικό επίδομα κατά τη διάρκεια νοσηλείας ΑΜεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Πάρις Μουτσινάς και η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατέθεσαν ως αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας το ενημερωτικό σημείωμα του Σωματείου Κινητικά Ανάπηρων Ν.Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», με το οποίο ζητείται η άμεση απόσυρση της ανάλγητης απόφασης με την οποία αναστέλλεται το εξωϊδρυματικό επίδομα κατά τη διάρκεια νοσηλείας των δικαιούχων.

Οι βουλευτές με την αναφορά τους επεσήμαναν:

«Κύριε Υπουργέ,
Είναι απαράδεκτο, να επιβάλλεται οικονομική ασφυξία στους συνανθρώπους μας με βαριά κινητική αναπηρία, μέσω αποφάσεων που ανασύρθηκαν από το «χρονοντούλαπο της ιστορίας», όπως καταγγέλλεται από το Σωματείο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», και η εφαρμογή των οποίων ακυρώθηκε για περισσότερο από τριάντα χρόνια αποδεικνύοντας την λανθασμένη κατεύθυνσή τους.

Την στιγμή που η Πολιτεία αδυνατεί να εκπληρώσει τις βασικές υποχρεώσεις της και να προσφέρει τις στοιχειώδεις δυνατότητες προσβασιμότητας των ΑΜεΑ, κάτι το οποίο καθημερινά διαπιστώνουμε όλοι μας, δεν επιτρέπεται καμιά μνημονιακή πολιτική να επιβαρύνει τον αγώνα τους για επιβίωση. Σας παρακαλούμε λοιπόν να εξετάσετε άμεσα την συνημμένη αναφορά.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει