Άμεση ψυχολογική στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 19:45

Την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την ψυχολογική στήριξη των πολιτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, τόνισε η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Zωή Ράπτη, που επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Η κ. Ράπτη είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωνσταντίνο Νούσιο, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους Δήμους που έχουν πληγεί και με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τιμόθεο, ο οποίος εξέθεσε τις μεγάλες καταστροφές που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη.

Η υφυπουργός Υγείας, στη συνέχεια μετέβη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για να συντονίσει τα κλιμάκια ψυχολόγων, ψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργών (προερχόμενοι από Αθήνα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο), τα οποία άμεσα θα επισκεφθούν τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν τους άστεγους πληγέντες, καθώς και τους επαγγελματίες της πόλης, ώστε να τους παρέχουν υποστήριξη στην αντιμετώπιση της καταστροφής. Η κ. Ράπτη είχε σύσκεψη με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας Δημήτρη Κεχαγιά και τη συμμετοχή των βουλευτών Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα και Γιώργου Κωτσού, όπου ανέλυσαν διεξοδικά τις ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η υφυπουργός Υγείας μετέβη και στο Μουζάκι Καρδίτσας, όπου επισκέφθηκε μαζί με το δήμαρχο Θεοφάνη Στάθη το Κέντρο Υγείας της πόλης, το οποίο υπέστη καταστροφές από τη σφοδρή κακοκαιρία. Μάλιστα η κ. Ράπτη συντόνισε με τους εθελοντές ψυχολόγους από το Νοσοκομείο Τρικάλων, «την επιχείρηση πειθούς και διάσωσης» δύο ηλικιωμένων από το χωριό Οξυά, οι οποίοι αρνούνται να απομακρυνθούν από την κατοικία τους.

Κατά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλη Σπάνια και παρουσία του κλιμακίου των ψυχολόγων, σχεδιάστηκαν οι επισκέψεις στα καταστήματα των πληγέντων και η παρακολούθηση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, τις επόμενες ημέρες, των προσώπων που χρειάζονται βοήθεια. Η κ. Ράπτη τους διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 19:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει