Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 11:21

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η άνοδος των μετοχών της Total και μια σειρά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα ενισχύουν την αισιοδοξία αναφορικά με τη χαλάρωση του lockdown σε μεγάλες οικονομίες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,7% στις 10:16 ώρα Ελλάδας, ύστερα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

Η μετοχή της Total σημείωσε άνοδο 5,8% καθώς η γαλλική ενεργειακή εταιρία διατήρησε το μέρισμά της παρά την ανακοίνωση σημαντικής πτώσης στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου λόγω της βουτιάς στις τιμές του πετρελαίου.

Ώθηση στον ευρωπαϊκό κλάδο πετρελαίου και αερίου έδωσε επίσης η αύξηση των τιμών του αργού χάρη στις προσδοκίες ότι η ζήτηση για καύσιμα θα αρχίσει να ανακάμπτει καθώς κάποιες αμερικανικές πολιτείες καθώς και χώρες στην Ευρώπη και την Ασία προχωρούν σε χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Η μετοχή της Pandora σημείωσε άλμα 6,2% αφού η δανέζικη εταιρία κοσμημάτων ανακοίνωσε πως θεωρεί ενθαρρυντική την αύξηση των διαδικτυακών της πωλήσεων καθώς και την επανέναρξη λειτουργίας καταστημάτων της στη Γερμανία και άλλες χώρες.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών και των επενδυτών θα στραφεί στην απόφαση που θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας για την νομιμότητα του προηγούμενου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 11:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει