Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 11:08

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στο νέο σχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι νέες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναφορικά με το Χονγκ Κονγκ επηρέασαν το κλίμα αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% στην αρχή της συνεδρίασης, με τις τράπεζες, τις μετοχές των εταιρειών ταξιδίων και αναψυχής και των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν τα περισσότερα κέρδη.

Ο δείκτης των μετοχών της Ευρωζώνης σημείωσε επίσης άνοδο 0,4%, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό της για να βοηθήσει την οικονομία της ΕΕ να ανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊού με ένα μείγμα επιχορηγήσεων, δανείων και εγγυήσεων ύψους άνω του 1 τρισ. ευρώ.

Υπό πίεση βρέθηκαν ωστόσο οι ασιατικές αγορές, ύστερα από νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ για τη νέα νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια που προτείνει το Πεκίνο, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για ισχυρή απάντηση στην κίνηση της Κίνας έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 11:17

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει