άρον “παγώνουν” προσλήψεις και μετατάξειςΜετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη σωρεία μετατάξεων και προσλήψεων κυρίως στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να παγώσουν όλες, έστω και νομότυπες, διαδικασίες που επιτρέπουν σε μέλη της οικογενείας και του περιβάλλοντος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να «βολεύονται» σε θέσεις του Δημοσίου.

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκάλεσε και η όντως κυνική παραδοχή και ομολογία από την αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργού, Τασία Χριθστοδουλοπούλου, η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή εξήγησε πως η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή  από το Υπουργείο Παιδείας, «λόγω γνωριμιών και διασυνδέσεων».

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως δύο θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον διασυρμό, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις τις οποίες είχαν τοποθετηθεί στη Βουλή.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε πως παγώνουν 32 τέτοιες μετατάξεις οι οποίες είχαν πάρει τον δρόμο της κανονικοποίησης.

Όπως είπε ο ίδιος, για τις πρώτες 32 μετατάξεις έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 18:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει