Άρση περιορισμών για τις αφίξεις από 15 ευρωπαϊκές χώρες και περιοχές της «πράσινης λίστας»


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 11:42

Η ιρλανδική κυβέρνηση αίρει το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ιρλανδία προερχόμενοι από 15 ευρωπαϊκές χώρες και περιοχές που περιλαμβάνονται στην «πράσινη λίστα».

Έτσι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι αφίξεις από την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Κύπρο, τη Σλοβακία, τη Γροιλανδία, το Γιβραλτάρ, το Μονακό και το Σαν Μαρίνο δεν θα έχουν περιορισμούς.

Επιβάτες από χώρες υψηλού κινδύνου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το γειτονικό της Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών μετά την άφιξή τους στην Ιρλανδία.

Η λίστα θα επανεξετάζεται σε δεκαπενθήμερη βάση σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμοδίων, ανάμεσά τους και ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας.

Η Ιρλανδία, με έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς μετάδοσης της Covid-19, με 5 κρούσματα ανά 100.000 άτομα τις τελευταίες 14 ημέρες, αποφάσισε την άρση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες και περιοχές με ανάλογους ή χαμηλότερους ρυθμούς μετάδοσης της επιδημίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι προειδοποίησε ότι είναι πιθανή η εισαγωγή περαιτέρω, πέραν του μέτρου της 14ήμερης καραντίνας, ταξιδιωτικών περιορισμών για χώρες με υψηλό ρυθμό μετάδοσης.

«Εξετάζουμε χώρες που είναι πιθανόν να εξελιχθούν σε hot spot της Covid-19 τους επόμενους μήνες ή περιοχές χωρών και αναζητούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ρίσκο» δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει τη διεξαγωγή τεστ για τον κορωνοϊό πριν από την αναχώρηση ταξιδιωτών που προέρχονται από υψηλού ρίσκου χώρες για την Ιρλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 11:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει