Άρχισε η ιχνηλάτηση επαφών στο γηροκομείο «Η Μεγαλόχαρη»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 09:11

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Συναγερμός σήμανε στις αρχές η εκκένωση του γηροκομείου Μεγαλόχαρη στη Γλυφάδα, καθώς τουλάχιστον 5 άτομα μεταφέρθηκαν στο Αττικόν νοσοκομείο για δειγματοληπτικές εξετάσεις, όπως αποκάλυψε πρώτο χθες το zougla.gr. To βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2020 εκκενώθηκε το γηροκομείο «Μεγαλόχαρη»’ με τους ηλικιωμένους ασθενείς να μεταφέρονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ήδη οι γιατροί έχουν προχωρήσει σε δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και στο προσωπικό, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών, όπως ορίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εντός της ημέρας αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα αυτών. Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η απολύμανση σε όλους τους χώρους του οίκου ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, χαρακτήρισε την κατάσταση «εύθραυστη» ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι ο μεγάλος αριθμός των θανάτων σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διείσδυση του ιού στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένους και άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως άνοια, καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.). «Δεν έχει προστατευθεί ο πληθυσμός αυτός όπως θα έπρεπε», τόνισε και απηύθυνε ξανά έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης για να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό σε γηροκομείο στην Ελλάδα. Αντιθέτως, πρόκειται για το ένατο στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί η κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη από τις οποίες είχαμε δεκάδες θύματα.

Κρούσματα σε μονάδες έχουν καταγραφεί στις περιοχές: Άγιος Παντελεήμονας, Μοσχάτο, Μαρούσι, Νέα Μάκρη αλλά και την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 09:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει