Άσκηση σε εγκαταστάσεις παραγωγής – αποθήκευσης και διακίνησης Βιοντίζελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ

Στις 09:30 π.μ. ώρα της 9/5/2014, κατά την παραλαβή – πλήρωση καυσίμων σε βυτιοφόρο όχημα , εκδηλώνεται πυρκαγιά στον χώρο φορτοεκφόρτωσης καυσίμων της εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης βιοντίζελ της εταιρείας ELIN- ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ στην περιοχή της Β΄ΒΙ.ΠΕ. Βόλου , λόγω ανάπτυξης στατικών φορτίων.

Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς προκύπτει άμεσος κίνδυνος για τον χώρο της φορτοεκφόρτωσης, για τις παρακείμενες δεξαμενές αποθήκευσης βιοντίζελ, καθώς και τις δεξαμενές μείγματος μεθανόλης και άλλων χημικών που βρίσκονται σε κοντινό χώρο, στο σημείο εκδήλωσης του συμβάντος.

Αμέσως ενεργοποιείται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της εγκατάστασης το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την άμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την κινητοποίηση της εταιρείας μέσω των ομάδων πυροπροστασίας των εργαζομένων που διαθέτει, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό και τη καταστολή του συμβάντος.

Στην άσκηση συμμετέχουν Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου , Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, η ομάδα πυροπροστασίας της επιχείρησης, ΕΚΑΒ, ΕΛ. ΑΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει