Έκλεισε διαγνωστικό κέντρο αφού ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 18:28

Ένα διαγνωστικό εργαστήριο διέκοψε τη λειτουργία του σήμερα, αφού ένας από τους εργαζομένους σε αυτό βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα και οι 17 υπάλληλοί του.

«Αυτός είναι ένας από τους κινδύνους που υπάρχουν όταν εκτελεί κανείς αυτή τη δουλειά στην πρώτη γραμμή», είπε ο Γκρέγκορς Γιούστζικ, ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγιεινής, όπου βρίσκεται το εργαστήριο, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TVN.

Ο εργαζόμενος που προσβλήθηκε δεν εμπλεκόταν στη διαγνωστική διαδικασία, όμως είχε έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους συναδέλφους του. Το εργαστήριο διενεργούσε 60-120 τεστ καθημερινά. Από τους υπόλοιπους, κανείς δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα μέχρι τώρα.

Στην Πολωνία λειτουργούν σήμερα 21 διαγνωστικά κέντρα για τον SARS-CoV-2. Μερικοί Πολωνοί διαμαρτύρονται γιατί δεν γίνονται αρκετά τεστ στον κόσμο, ωστόσο ο υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόφσκι επιμένει ότι ο ρυθμός των εξετάσεων είναι επαρκής και είπε στο δημόσιο ραδιόφωνο ότι ολοκληρώνονται καθημερινά περί τα 1.500 τεστ.

Η Πολωνία πρόκειται να παραλάβει προσεχώς από την Κίνα 10.000 διαγνωστικά τεστ, καθώς επίσης και χιλιάδες μάσκες και άλλο προστατευτικό υλικό.

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό 325 άνθρωποι στην Πολωνία και έχουν πεθάνει πέντε από αυτούς.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 18:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει