Έκλεισε η παρόχθια οδός του Τίβερη λόγω πρόγνωσης για ακραία καιρικά φαινόμενα    Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023, 12:53

Ο παρόχθιος μικρός δρόμος που εκτείνεται παράλληλα με τον Τίβερη και στο παρελθόν χρησίμευε για τη ρυμούλκηση λέμβων, έκλεισε σήμερα στη Ρώμη για τους πεζούς και τους ποδηλάτες ως προληπτικό μέτρο, καθώς προβλέπεται να ανέβει η στάθμη του ποταμού λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές πολιτικής προστασίας.

Εταιρείες που οργανώνουν τουριστικές βόλτες με λέμβους στον ποταμό και άλλες που διεξάγουν εκδηλώσεις σ’ αυτό τον παρόχθιο δρόμο, ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους ως αποτέλεσμα του μέτρου.

Από τις αρχές Μαΐου, η Ιταλία πλήττεται περιοδικά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Χθες, Τετάρτη, πυροσβέστες επενέβησαν στη Ρώμη για να απομακρύνουν 80 ανθρώπους, περιλαμβανομένων παιδιών, που είχαν αποκλειστεί από την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε λέσχη ιππασίας σε βόρεια περιοχή της πρωτεύουσας.

Χθες, Τετάρτη, η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως τις επόμενες 48 ώρες θα σημειωθούν καταιγίδες, καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι, πριν φθάσει επιτέλους ο καλοκαιρινός καιρός.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023, 12:53Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει