Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο του Βελιγραδίου για να αποτραπεί η «εισαγωγή» του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 16:06

Ο διεθνής αερολιμένας του Βελιγραδίου «Νίκολα Τέσλα» έκλεισε, από σήμερα το μεσημέρι, για όλες τις πτήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση θα επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και όσες πτήσεις έχουν την άδεια των Αρχών. Ο εναέριος χώρος της Σερβίας παραμένει ανοιχτός για τις υπερπτήσεις, αναφέρεται στο ανακοινωθέν. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σφραγιστούν» και οι συνοριακές διαβάσεις και να απαγορευτεί πλήρως η είσοδος των οχημάτων.

«Τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό να αποτρέψουν την εισαγωγή του ιού από το εξωτερικό και να δώσουν ανάσα στο εθνικό σύστημα υγείας ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση» ανέφερε ο ΥΠΕΣ Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Η Σερβία τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει το φαινόμενο της μαζικής επιστροφής πολιτών της που ζουν και εργάζονται σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης στις οποίες υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, επέστρεψαν στη χώρα από χώρες υψηλού κινδύνου περίπου 70.000 πολίτες της Σερβίας. Σε όλους αυτούς έγινε αυστηρή σύσταση να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ωστόσο διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι δεν συμμορφώνονται. Η κυβέρνηση της Σερβίας όρισε αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας είναι 150.000 δηνάρια (1.250 ευρώ), ενώ όσοι παραβίασαν το μέτρο του κατ οίκον περιορισμού που τους επιβλήθηκε και διαπιστωθεί ότι είναι φορείς της νόσου θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης από ένα έως δώδεκα έτη.

Στη Σερβία τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονται σε 97 από τα οποία τα έξι κρίνονται σοβαρά.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 16:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει