Έκλεισε το King’s Cross – Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο υπερ της Παλαιστίνης


Ο σταθμός King’s Cross στο κέντρο του Λονδίνου έκλεισε καθώς έως και 100.000 άνθρωποι συμμετέχουν σε μια μεγάλη διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης ενώ η επέλαση της καταιγίδας Μπαμπέτ επιβαρύνει τις ήδη δύσκολες συνθήκες.

Ο σταθμός επιτρέπει στους ανθρώπους να αποχωρήσουν από το κέντρο, αλλά όχι να εισέλθουν, ως «προσωρινό» μέτρο . Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σμήνη ανθρώπων που περιμένουν το τρενο στο King’s Cross, με γεμάτες τις αποβάθρες στις γραμμές του μετρό σε όλο το Λονδίνο καθώς ο κόσμος φτάνει για να παρακολουθήσει την πορεία, από το Marble Arch προς το Whitehall και την πλατεία του Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλήθη κρατούσαν ψηλά πλακάτ που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη», ενώ άλλοι άνοιξαν μια γιγάντια παλαιστινιακή σημαία και άφησαν πράσινες φωτοβολίδες καπνού. Οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα ζήτησαν τον τερματισμό των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, στον απόηχο της αιφνιδιαστικής τρομοκρατικής επίθεσης από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Μια γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο Reuters: «Ως Παλαιστίνιος που θα ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι μια μέρα, ως Παλαιστίνιος που έχει αδέρφια και αδερφές στη Γάζα και οικογένεια, εύχομαι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα – αλλά διαμαρτυρόμαστε, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τη στιγμή».

Ωστόσο, η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε “χωρίς επεισόδια” ενω η μητροπολιτική αστυνομία επιβεβαιωσε ότι έχει δει μια τεράστια αύξηση στα αντισημιτικά και ισλαμοφοβικά εγκλήματα μίσους από τις αρχές Οκτωβριου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει