Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για τους δασμούς των ΗΠΑΟ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση αργότερα σήμερα το πρωί στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η κινεζική αντίδραση στην αναγγελία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών σε προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εισάγει η χώρα αυτή από την Κίνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο πηγή που ενημερώθηκε σχετικά.

Από τη νέα ομοβροντία των δασμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξαιρέθηκαν — προς το παρόν — προϊόντα όπως τα «έξυπνα» ρολόγια χειρός και τα smartphones της Apple που κατασκευάζονται σε κινεζικά εργοστάσια, που όμως ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε αυτή που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε την «τρίτη φάση» των δασμών.

Η αμερικανική προεδρία διεμήνυσε ότι εάν υπάρξουν αντίποινα από το Πεκίνο στους νέους επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς, θα προχωρήσει αμέσως στην επιβολή δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας άλλων 267 δισεκ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 05:29

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει