Έκτακτη Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων για τα καιρικά φαινόμεναΠραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2.1.2019, κοινή, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στη βάση της πρόβλεψης της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική από 3.1.2019 έως και 5.1.2019. Αντικείμενο της έκτακτης κοινής σύσκεψης υπήρξε η προετοιμασία και ο συντονισμός των συναρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από φαινόμενα χιονόπτωσης, παγετού και πλημμυρών. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της προστασίας των αστέγων κατά την περίοδο του έντονου ψύχους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς και Νήσων, Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος, υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμοδίων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των αρμοδίων υπηρεσιών των Δήμων.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν τα προβλήματα που τυχόν ανακύψουν δόθηκε έμφαση, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:

(1) Στο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να ενισχύεται η επιχειρησιακή ικανότητα κατά την εφαρμογή των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας.

(2) Στην επικαιροποίηση των μητρώων διάθεσης οχημάτων και μηχανημάτων έργων για να συνδράμουν, εφόσον απαιτηθεί, το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

(3) Στην κατά προτεραιότητα αποκατάσταση των οδικών αξόνων που οδηγούν στα Νοσοκομεία, που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του αστικού ιστού, τη διευκόλυνση κίνησης του ΕΚΑΒ καθώς και σε μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων παγετού με πρόσθετο προληπτικό μέτρο τη χρήση αλατιού.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019, 17:02

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει