Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με το βλέμμα σε ολικό lockdownΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 12:49

O κύβος ερρίφθη και η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επιβολή καθολικού lockdown τύπου Μαρτίου τουλάχιστον στις εξαιρετικά επικίνδυνα περιοχές, όπως η Αττική.

Για την απόφαση αυτή προϊδέασε την κοινωνία ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το πρωί της Τρίτης, επισημαίνοντας πως θα εισηγηθεί την επιβολή καθολικού lockdown. Το εξαιρετικά αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα του σταθμού της Ψυττάλειας, καθώς και η ραγδαία άνοδος των εισαγωγών σε ΜΕΘ τα τελευταία 24ωρα αναγκάζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε λήψη άμεσων μέτρων.

Κατά τα φαινόμενα, στην έκτακτη σύσκεψη, στην οποία μετέχουν, εκτός του πρωθυπουργού, ο υπoυργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, θα αποφασιστεί η επιβολή του έσχατου μέτρου, του καθολικού lockdown, το οποίο για να είναι αποδοτικό θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 14 ημέρες. Ο Κικίλιας το πρωί της Τρίτης μίλησε για σύντομο lockdown χωρίς να προσδιορίσει τη χρονική διάρκεια.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 12:52Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει