Έλεγχοι στις τιμές των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής από τη Δ/νση Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων κας Κολυνδρίνη ανακοινώνεται ότι, η Δ/νση Ανάπτυξης των Περιφερικών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 21-7-2015 έως 30-7-2015 ελέγχους σε συνολικά ενενήντα τέσσερα (94) καταστήματα εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες και αναψυκτήρια) της περιοχής αρμοδιότητάς της προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαφοροποιηθεί οι τιμές , λόγω αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι, εβδομήντα επτά (77) από τα καταστήματα που ελέγχθηκαν (ποσοστό 82%), δεν είχαν αλλάξει τιμοκατάλογο και είχαν προβεί στην ολική απορρόφηση της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23%. Από τα εβδομήντα επτά (77) αυτά καταστήματα, τα τρία (3), σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών τους, θα προβούν σε αύξηση των τιμών των ειδών τους που μετατάχθηκαν από το συντελεστή Φ.Π.Α. 13% στο συντελεστή Φ.Π.Α. 23%, εντός των επόμενων μηνών. Τα υπόλοιπα δέκα επτά (17) καταστήματα (ποσοστό 18%), είχαν αλλάξει τιμοκαταλόγους και είχαν προβεί στην ολική ή μερική μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23%. Από τα δέκα επτά (17) αυτά καταστήματα, τα δέκα (10), δηλαδή περίπου το 59%, είχαν προβεί σε μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23% για όλα τα είδη που προσφέρουν και τα οποία μετατάχθηκαν στο συντελεστή Φ.Π.Α. 23%, ενώ τα επτά (7), δηλαδή περίπου το 41%, είχαν προβεί σε μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23% για ορισμένα από τα είδη τους, ενώ έχουν κρατήσει σταθερές τις τιμές για τα υπόλοιπα.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: στα πλαίσια προστασίας του καταναλωτή προσπαθούμε ώστε να παταχθεί κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς και παράλληλα να βοηθηθούν οι επαγγελματίες να ασκούν το επάγγελμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων προκύπτει προσαρμογή της πλειοψηφίας των επαγγελματιών στα νέα δεδομένα ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει