Έλληνας πιλότος που εγκλωβίστηκε στην έρημη πόλη του Ναντζίνγκ μιλά στο zougla.gr


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 14:35

Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Συγκλονίζουν οι περιγραφές για αυτά που βλέπει και βιώνει ένας Έλληνας πιλότος στην κινέζικη πόλη Ναντζίνγκ, ο οποίος εργάζεται για κινέζικη αεροπορική εταιρεία (και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του), με τον οποίο συνομίλησε το zougla.gr.

Ο πιλότος περιγράφει ένα σκηνικό που θυμίζει… ταινία τρόμου του Στέφεν Κινγκ: Ένα μεγάλο αστικό κέντρο των 10 εκατομμυρίων το οποίο μοιάζει με πόλη-φάντασμα, αφού ελάχιστοι κυκλοφορούν στον δρόμο, τα μαγαζιά και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές, ενώ οι περισσότεροι δεν τολμάνε να βγουν από το σπίτι τους. 

Ο φόβος έχει κυριαρχήσει, καθώς στην ουσία η συγκεκριμένη πόλη μέχρι στιγμής μάλλον δεν έχει επηρεαστεί από τον κοροναϊό, αφού τα κρούσματα είναι μόλις 4.

Ο πιλότος καθυστερεί την επιστροφή του στην Ελλάδα, αφού όπως μας λέει «θέλω να περάσει ένα διάστημα και να βεβαιωθώ ότι δεν νοσώ, διότι σίγουρα δεν θέλω να γίνω γνωστός στην Ελλάδα για τους λάθος λόγους»… Κι αυτό διότι λόγω έλλειψης γιατρών, στην Κίνα δεν είναι δυνατόν να κάνει κάποιος το τεστ, παρά μόνο αν έχει τα συμπτώματα.

Τα μέτρα προστασίας από τον ιό, όπως μας λέει, τηρούνται στη χώρα με θρησκευτική ευλάβεια από όλους, μιας και πρόκειται για έναν πολύ πειθαρχημένο λαό. Μάλιστα εντατικοί είναι οι έλεγχοι: Οι αστυνομικοί σταματάνε κόσμο στον δρόμο – ακόμα και τα οχήματα στις εθνικές οδούς – και ελέγχουν τη θερμοκρασία τους: Αν είναι υψηλή, τότε υποχρεώνονται να ελεγχθούν για τον ιό.

Ο πιλότος συνεχίζει τη δουλειά του, αν και οι πτήσεις πραγματοποιούνται μόλις με το 40% της πληρότητας, αφού ο κόσμος αποφεύγει τις μετακινήσεις.

«Τις επόμενες 10 μέρες περιμένουμε την κορύφωση των κρουσμάτων και της εξάπλωσης του ιού. Στη συνέχεια όμως, όπως μας λένε, αναμένουμε δραστική μείωση των κρουσμάτων», μας λέει.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 14:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει