Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση: Ανακοίνωση για την Κυριακή Βαϊων – Κλειστή η αγορά του Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στη Συνέλευση του ΕΣΒ, που ήταν η 3η στη σειρά και συνεπώς με βάση το καταστατικό θα έπαιρνε απόφαση σε κάθε περίπτωση, συζητήθηκε το θέμα του νόμου που έχει καταργήσει την Κυριακάτικη αργία και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23.03.2015, με καθαρή πλειοψηφία αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Να αλλάξει ο νόμος που καταργεί την Κυριακάτικη αργία και να επανέλθει η Κυριακάτικη αργία. Η μόνη Κυριακή λειτουργίας της αγοράς είναι αυτή των Χριστουγεννιάτικων εορτών
2. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους βουλευτές του νομού μας και να τους κατατεθεί η θέση του ΕΣΒ για άμεση αλλαγή του νόμου που καταργεί την Κυριακάτικη αργία.
3. Ακόμα και χωρίς αλλαγή του νόμου για τις Κυριακές, την Κυριακή των Βαΐων η αγορά του Βόλου να παραμείνει κλειστή. Ούτως ή άλλως υπάρχουν όλες οι υπόλοιπες μέρες της Μ. Εβδομάδας, με διευρυμένο εορταστικό ωράριο, για να κάνει το κοινό τις αγορές του.
4. Να βγει ανακοίνωση του ΕΣΒ, που να δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ αλλά και να μοιράζεται από τα μέλη του ΕΣΒ, που να έχει ως κεντρικό σύνθημα “Στηρίξτε και την περίοδο των εορτών τα τοπικά καταστήματα! Στηρίξτε την τοπική οικονομία, για να μείνουν τα χρήματα στον τόπο μας”.
5. Να δημιουργηθεί ραδιοφωνικό σποτάκι (με μηδενικό αν είναι δυνατόν κόστος) που να προταθεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς να μεταδίδεται δωρεάν, που να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την απόφαση του ΕΣΒ που αφορά την Κυριακή των Βαΐων. Ταυτόχρονα να καλεί το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει και στις Πασχαλινές εορτές τα τοπικά καταστήματα.

Καλούμε το προεδρείο του ΕΣΒ, να σεβαστεί την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση της απόφασης και την υλοποίησή της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει