Έμποροι Ενάντια στην κρίση: Να σταματήσει η πρακτική του προέδρου του ΕΣΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την περίοδο που διανύουμε τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας είναι πολλά και καυτά και χρειάζονται άμεσες, αποφασιστικές και δημοκρατικές αποφασισμένες πρωροβουλίες και δράσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν το σύνολο του Εμπορικού κόσμου:

Ασφαλιστικό. Τόσο εξαιτίας του νέου μνημονιακού ασφαλιστικού ν/σ που καταθέτει η κυβέρνηση, όσο και εξαιτίας του γεγονότος ότι πολύ μεγάλος αριθμός εμπόρων έχει μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών

Κόκκινα επιχειρηματιά δάνεια. Η κρίση που έχει χτυπήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, έχει οδηγήσει πολλούς εμπόρους σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους. Αυτό σε συνδυασμό με τη μηδενική ρευστότητα αλλά και τις μνημονιακές απαιτήσεις για πλειστηριασμούς, θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους εμπόρους σε αδιέξοδο με καταστροφικά αποτελέσματα.
Ταμειακά ελλείμματα στο ταμείο του ΕΣΒ. Στην περίοδο των 2 τελευταίων διοικήσεων του ΔΣ, τόσο λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσχέριας αλλά και εξαιτίας της απαξίωση του ΕΣΒ,. Αυτό σημαίνει ότι ο Εμπορικό κόσμος του Βόλου και της Ν.Ιωνί ο σύλλογος αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα ας μπορεί να βρεθεί με ένα αποδυναμωμένο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης. Αυτό σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο θα ήταν μεγάλο χτύπημα για το σύνολο του Εμπορικού κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα ζητήματα (κι άλλα πολλά) είναι ανοικτά ο πρόεδρος του ΕΣΒ συστηματικά αρνείται να καλέσει ΔΣ, παρά τις συνεχείς δικές ως ‘Εμποροι Ενάντια στην Κρίση μας εγκλήσεις και προτάσεις.

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι είναι αναγκαία τόσο η άμεση διεξαγωγή ΔΣ αλλά και η διεξαγωγή περισσότερων Γενικών Συνελεύσεων, όπου τα μέλη του ΕΣΒ θα έχουν δικαίωμα λόγου και συμμετοχής στις αποφάσεις.

Μάλιστα σε μια περίοδο που επιδιώκεται ο συντονισμός όλων των φορέων των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από νέο μνημονιακό ασφαλιστικό, ο ΕΣΒ πρέπει να συμμετέχει με προτάσεις και αποφάσεις κι όχι έχοντας βάλει τον “αυτόματο πιλότο”. Άλλωστε οι όποιες εκδηλώσεις δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις λειτουργίες του ΕΣΒ.

Από την πλευρά μας καλούμε τον πρόεδρο του ΕΣΒ να ανταποκριθεί στις επαναλαμβανόμενες προτάσεις μας και να καλέσει ΔΣ. Σε ό,τι μας αφορά αν κάτι τέτοιο δεν γίνει άμεσα θα συλλέξουμε υπογραφές και θα καλέσουμε εμείς ΔΣ, όπως ορίζει το καταστατικό. Ο Εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε δυνή θέση και από την πλευρά μας δεν πρόκειται να μείνουμε απλά θεατές στην αδράνεια!

Τέλος, κανονικά θα έπρεπε το ΔΣ του ΕΣΒ να συζητήσει και για το κλείσιμο των Καταστημάτων την Κυριακή 17 Γενάρη. Έχει αποδειχθεί με τον πιο καθαρό τρόπο ότι τελικά τις Κυριακές τα τοπικά καταστήματα ανοίγουν προς όφελος και μόνο των πολυεθνικών, ενώ τα ίδια δεν έχουν κανένα κέρδος. Αυτό το πράγμα πρέπει επι τέλους να σταματήσει. Δυστυχώς όμως και σε αυτό το ζήτημα επικρατεί αδράνεια από την πλευρά της πλειοψηφίας του προέδρου γεγονός που δημιουργεί όλο και πιο καταστροφικά αποτελέσματα για την τοπική αγορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει