Έναρξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών και είναι τα εξής:

1) Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, παιδιά μαθαίνουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά σκάμματα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών.

2) Μικροί Παλαιοντολόγοι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα ζώα που έζησαν στην Ελλάδα στο γεωλογικό παρελθόν. Κάθε παιδί ως μικρός παλαιοντολόγος σκάβει και ανακαλύπτει απολιθώματα από οργανισμούς του παρελθόντος. Σκάβοντας ανακαλύπτουν απολιθώματα θηλαστικών ζώων, όπως ύαινες, ελέφαντες, αρκούδες και λιοντάρια. Το πρόγραμμα διαρκεί δύο μήνες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

3) Μικροί Ορυκτολόγοι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα ορυκτά και τα πετρώματα. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά θα μάθουν τι είναι ορυκτά, τι είναι ηφαίστεια, τι ορυκτά βρίσκουμε μέσα στα σπήλαια, θα κατασκευάσουν μόνοι τους ηφαίστεια και διάφορα άλλα ορυκτά. Θα μάθουν πως χρησιμοποιούμε τις ορυκτές πρώτες ύλες στην καθημερινή ζωή μας μέσα από βιωματικά παιχνίδια. Το πρόγραμμα διαρκεί δύο μήνες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-14:00, εκτός Δευτέρας, μέχρι το Σάββατο 5 Απριλίου 2014. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο του Μουσείου 24210 36555 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει