Έναρξη σχολικής χρονιάς στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Νέο διδακτήριο στο ΕΠΑΛ μέσω ΕΣΠΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Με την καθιερωμένη τέλεση του αγιασμού ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Από τη Δημοτική Αρχή υπογραμμίστηκε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες, προκειμένου τα σχολεία να λειτουργούν ομαλά. Οι παρεμβάσεις στις συντηρήσεις των διδακτηρίων ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η επίσημη τελετή του αγιασμού πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βελεστίνου, όπου το «παρών» έδωσε και η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου. Στο σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος ευχήθηκε αρχικά καλή και γόνιμη σχολική χρονιά στους μαθητές και τους καθηγητές, προσθέτοντας ότι ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό τους μέσα από τη συνεργασία για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος προκύπτει στην πορεία. Η ίδια πρόσθεσε πως η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα και την εκπαίδευση, εξέφρασε όμως τη βεβαιότητά της πως οι καθηγητές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τους προσφέρουν τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια, προκειμένου να γίνουν χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στο σχολικό συγκρότημα, όπως οι ελαιοχρωματισμοί, οι συντηρήσεις στις πόρτες και τον αύλειο χώρο, ενώ μετά από αρκετά χρόνια ανακατασκευάστηκε το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και οι μαθητές πλέον θα μπορούν να διδάσκονται σε ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια η κ. Λαΐτσου μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου και κατέληξε στο Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου. Στο χαιρετισμό της μετά την τέλεση του αγιασμού η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πολύ θετική εξέλιξη της ένταξης του έργου του νέου διδακτηρίου για το ΕΠΑΛ στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ μετά από έγκριση της Περιφέρειας. Υπογράμμισε δε λέγοντας ότι από το Δήμο γίνονται όλες οι ενέργειες, ώστε το έργο να ξεκινήσει πλέον όσο το δυνατό συντομότερα.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του εξοπλισμού και του εποπτικού υλικού στα σχολεία, από το Δήμο Ρήγα Φεραίου θα γίνει προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε οι μαθητές να είναι σε στενή σχέση με την Πληροφορική. Παράλληλα το Δημοτικό Σχολείο Ριζομύλου απέκτησε πλούσιο εξοπλισμό για τη διδασκαλία των μαθητές με ειδικές δεξιότητες.

Οι παρεμβάσεις, οι επισκευές και οι συντηρήσεις των διδακτηρίων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ έχει εγκριθεί και σχετικό κονδύλι από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η μεταφορά των μαθητών

Στο μεταξύ ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τη Δημοτική Αρχή, είναι αυτό της μεταφοράς των μαθητών.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου «από φέτος η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών έχει περάσει στην Περιφέρεια. Με εγκύκλιο που εστάλη πριν μερικές ημέρες, δυσκολεύεται η μετακίνηση των νηπίων και των μαθητών των μικρότερων τάξεων με τα ταξί, σε περιοχές, όπου ήδη εκτελείται δρομολόγιο του ΚΤΕΛ. Έτσι οι μαθητές αυτοί αφενός θα πρέπει να επιβιβάζονται στο λεωφορείο με τη δυσκολία που συνεπάγεται αυτό και θα διανύουν εκατοντάδες μέτρα μέχρι να φτάσουν στο σχολείο τους, αφετέρου είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρι τη λήξη του διδακτικού ωραρίου των σχολείων για να φύγουν με το λεωφορείο όλοι μαζί οι μαθητές. Εννοείται πως αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ήδη ως Δήμος μαζί με τους γονείς ζητήσαμε από την Περιφερειακή Ενότητα την παρέμβασή της και την αντιμετώπιση του προβλήματος, όσο το δυνατόν πιο άμεσα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει