Ένας αναβάτης που έγραψε ιστορία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, 08:49

Ο Nicola Dutto είναι μια ξεχωριστή περίπτωση αναβάτη, καθώς είναι ο πρώτος παραπληγικός αναβάτης που τερματίζει το φετινό αγώνα  «Africa Eco Race».

Ο Ιταλός μας απέδειξε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τίποτα, υπερνικώντας τα κινητικά του προβλήματα στο όνομα αυτού που αγαπάει, τους αγώνες. Έπειτα από ένα ατύχημα το 2010 που τον άφησε παράλυτο από τη μέση και κάτω πέρασαν δυο χρόνια αδράνειας, για να γυρίσει στην ενεργό δράση το 2012 και να αρχίσει να ξανατρέχει πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη μοτοσυκλέτα. 

Έφτασε να τρέξει μάλιστα ως και στο Dakar του 2019, όπου αποκλείστηκε εν μέσω παρανοήσεων. Το 2020 όμως του έφερε το «Africa Eco Race», ένα αγώνα «απάντηση» στο Dakar, απαρτιζόμενο από 12 ειδικές και με συνολική απόσταση 4.000 μιλίων. Εκεί, ο Nicola κατάφερε να τερματίσει 47ος στους 66 αναβάτες!

Πάνω στη σέλα ενός ειδικά τροποποιημένου KTM 450 EXC-F με όλους τους χειρισμούς στο τιμόνι και τα πόδια προστατευμένα με ειδικά κάγκελα αλλά και με τη βοήθεια δυο φίλων συνοδών αναβατών για τις κακές στιγμές των πτώσεων, ο Nicola βρήκε το δρόμο του τερματισμού γράφοντας ιστορία. Μια ιστορία που μας δίνει το παράδειγμα για αυτά που θεωρούμε «δυσκολίες» στη ζωή μας.

Ό,τι και αν συμβεί ο Nicola συνεχίζει. Εσείς;


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, 08:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει