Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε στην Ουκρανία ενώ κατευθυνόταν προς τα σύνορα με τη ΜολδαβίαΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, 21:01

Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε τη Δευτέρα στην Ουκρανία ενώ οδηγούσε σε αυτοκινητοπομπή που κατευθυνόταν προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Δεν διευκρινίζεται ποιος πυροβόλησε τον άνδρα αυτόν.

Το Ισραήλ έχει στείλει εκπροσώπους του στις μεθοριακές διαβάσεις της Ουκρανίας με την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των πολιτών και των Εβραίων από τη χώρα. Περίπου 4.000 Ισραηλινοί πολίτες έχουν φύγει από την Ουκρανία, αλλά χιλιάδες ακόμη παραμένουν στη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιάιρ Λάπιντ. Με βάση τον Νόμο της Επιστροφής, περίπου 180.000 Εβραίοι της Ουκρανίας έχουν το δικαίωμα να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ, αν το επιθυμούν.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει στην Ουκρανία την Τρίτη τρία αεροπλάνα, που θα μεταφέρουν 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως ιατρικό εξοπλισμό, σκηνές και παλτά, στην Ουκρανία.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, 21:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει