Ένας πρώην πρωταθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογέςΈνας σχεδόν άγνωστος δήμαρχος μιας πόλης της Φλόριντας, πρώην πρωταθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου, πρόσθεσε σήμερα το όνομά του στη μακρά λίστα των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Γουέιν Μέσαμ, ηλικίας 44 ετών, είναι δήμαρχος της Μιραμάρ, μιας πόλης με πληθυσμό 140.000 κατοίκους στο βορειοδυτικό Μαϊάμι. Το 1993 κέρδισε το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ράγκμπι με τα χρώματα των Florida State Seminoles.

«Η υπόσχεση της Αμερικής είναι καθήκον όλων μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θέτω υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές. Για να γίνω ο πρωταθλητής σας» λέει ο 44χρονος σε ένα βίντεο, όπου εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, να τρέχει σε μια φυτεία με ζαχαροκάλαμα, όπως εκείνες όπου εργαζόταν ο πατέρας του, ένας Τζαμαϊκανός μετανάστης.

«Το αμερικανικό όνειρο με κάνει να παθιάζομαι, καθώς δεν είναι κάτι το φανταστικό για εμένα, αλλά κάτι το απόλυτα πραγματικό» σημειώνει ο Μέσαμ στο βίντεο της υποψηφιότητάς του.

Ο πρώην αθλητής θα διεκδικήσει μαζί με καμιά δεκαπενταριά άλλους υποψηφίους το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, στην κούρσα διαδοχής του Ντόναλντ Τραμπ το 2020.

Η εθνική επιτροπή των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι οι δύο πρώτες τηλεμαχίες ενόψει των προκριματικών θα γίνουν στη Φλόριντα, την 26η και 27η Ιουνίου στο Μαϊάμι.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, 21:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει