«Ένα βότσαλο στη λίμνη» από τους Σκηνοβάτες για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο νέο Θέατρο Ν. Ιωνίας

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που προωθείται από το Δήμο Βόλου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η θεατρική ομάδα ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ παρουσιάζει τη φετινή της επιτυχία “Ένα βότσαλο στη λίμνη”, στο ολοκαίνουργιο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Επικαλούμενοι τα αισθήματα αλληλεγγύης των Βολιωτών, ο Δήμος Βόλου και οι “Σκηνοβάτες” καλούν τον κόσμο που θα πάει στο θέατρο, να προσφέρει, κατά τη δυνατότητά του ο καθένας, τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που θα διατεθούν σε ανήμπορους συμπολίτες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. “Οι σημερινές ακραίες κοινωνικές συνθήκες, που γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικές για τις οικονομικά ευπαθείς οικογένειες, αλλά και το πνεύμα των γιορτινών ημερών που έρχονται, ας μας κάνουν να ανοίξουμε όλοι τις καρδιές μας, σαν άνθρωποι και σαν αλληλέγγυοι συνδημότες, για να μη μείνει αδειανό κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ.Παντσάς.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την κωμωδία των Αλ. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλου που έγινε ευρύτερα γνωστή από τη μεταφορά της στον αγαπημένο ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο, με πρωταγωνιστή αρχικά (1952) τον αείμνηστο Βασίλη Λογοθετίδη και σε επανέκδοση αργότερα, με τον επίσης αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και με τίτλο “Ο Σπαγγοραμένος”. Ταινίες αλησμόνητες, χαρακτήρες κλασσικοί, αξίες ανεξίτηλες στο χρόνο, που κουβαλούν μέχρι σήμερα, αρκετές δεκαετίες μετά, όλο το ειδικό βάρος της χρυσής εκείνης εποχής και των ταλαντούχων δημιουργών της.

Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης ο Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν επίσης οι: Εβίτα Αλεξάνδρου, Ειρήνη Σκουλή, Ηρώ Μόσχου, Σόφη Ηλιάδη, Γιώργος Αποστολίδης, Νικόλας Πλακόπουλος, Ελένη Καββαδία, Νίκος Παλιούρας. Έκτακτη συμμετοχή Δημήτρης Καρατζόγλου. Ζωντανή μουσική από τους Νίκο Παπαργύρη (πλήκτρα) και Στάθη Καραδημητρίου (ακορντεόν). Τραγουδούν ο Νίκος Παπαργύρης, η Σόφη Ηλιάδη, η Ελένη Καββαδία, ο Νικόλας Πλακόπουλος και ο Απόστολος Πλακόπουλος. Έπιπλα σκηνικού: Αϊβατζόγλου Τριαντάφυλλος – Έκθεση επίπλων Μαιάνδρου 98 τηλ. 2421066327.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει