Ένταλμα κατάσχεσης αεροπλάνου 90 εκατ. δολαρίων που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Αντρέι ΣκοτςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 21:45

Δικαστής εξουσιοδότησε τους εισαγγελείς των ΗΠΑ να κατασχέσουν ένα αεροπλάνο Airbus αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκει στον υπό κυρώσεις Ρώσο ολιγάρχη Αντρέι Σκοτς, δήλωσαν τη Δευτέρα (8/8) οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν.

Ο Σκοτς, μέλος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, είναι ιδιοκτήτης του αεροπλάνου μέσω εταιρειών κοχυλιών και καταπιστευμάτων που συνδέονται με την ρομαντική σύντροφό του, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Αρχικά του είχαν επιβληθεί κυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ το 2018 για φερόμενους δεσμούς με ρωσικές οργανωμένες εγκληματικές ομάδες. Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) εξέδωσε περαιτέρω κυρώσεις κατά του Σκοτς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι πληρωμές σε δολάρια ΗΠΑ για την εγγραφή και την ασφάλιση του αεροπλάνου συνέχισαν να γίνονται μεταξύ 2018 και 2021, παρά τις κυρώσεις, ανέφεραν οι εισαγγελείς.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 21:45Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει