Έντονος προβληματισμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μετά την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Βόλου

Με τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ατόμων, που τα ξημερώματα της 18ης Νοέμβρη επιτέθηκαν με συνολικά πέντε βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έντονος καταγράφεται ο προβληματισμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Οι Αξιωματικοί του μεγάρου της συμβολής των οδών Γαλλίας και Ροζού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του e-Volos.gr, εξετάζουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, από αυτό της εκδικητικής ή επίθεσης – μηνύματος, κάνοντας κυριολεκτικά φύλλο και φτερό τις εν εξελίξει υποθέσεις ή κάποιες εκ των σοβαρών που έχουν ήδη κλείσει, αναζητώντας πάντοτε κίνητρα, μέχρι και αυτό της συμβολικής επίθεσης με κίνητρα ξεκάθαρα ιδεολογικοπολιτικά, λαμβάνοντας σοβάρα υπόψη ότι η δράση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τις πορείες στο κέντρο της πόλης για την 40η επέτειο από την φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ένα άλλο ενδεχόμενο, το οποίο στηρίζεται και πάλι στον συμβολισμό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές, είναι και αυτό που συνδυάζεται με το γεγονός ότι ο Βόλος εδώ και χρόνια συγκαταλέγεται στον λεγόμενο χάρτη παρακολούθησης της αντιτρομοκρατικής, με τα γεγονότα τόσο της ανακάλυψης της γιάφκας της οδού Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία, όσο και αυτών που σχετίζονται με την άκρα δεξιά, όπως η πυρπόληση του ATM της τράπεζας Κύπρου και του σχεδιασμού για πυρπόληση τζαμιού, να έχουν ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την θέση του Βόλου στον εν λόγω χάρτη.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, η δημοσίευση ενός κειμένου ανάληψης της ευθύνης, ενδεχομένως και να προλάβει τα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας, δίνοντας άμεσα την απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν οι ίδιες πάντα πηγές, πρόκειται για άτομα μάλλον έμπειρα, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι πλησίασαν το Αστυνομικό Τμήμα γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα με τα πόδια και με απόλυτη ψυχραιμία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εκτόξευσαν τις πέντε μολότοφ, τρεις εκ των οποίων εξερράγησαν πλησίον σταθμευμένου υπηρεσιακού οχήματος και στη σκοπιά του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από το χώρο του συμβάντος περισυλλέγησαν πέντε στόμια φιαλών, προσδεμένα με ύφασμα εμποτισμένο με εύφλεκτο υλικό, θραύσματα των φιαλών κι ένας αναπτήρας.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με 5 μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει