Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Και πάλι οι ξενοδόχοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:
Παρακολουθούμε με «ανοιχτά τα μάτια» τον τελευταίο καιρό τις προσπάθειες κάποιων συλλόγων να σταματήσουν για άλλη μια φορά ένα έργο τεράστιας τουριστικής ανάπτυξης. Αυτή τη φορά μετά τα βαρύγδουπα συνθήματα «τα καταδυτικά πάρκα ξεχάστε τα» μέσα στα πολλά άλλα περί καταστροφολογίας, περί εξόντωσης επαγγελματιών κτλ. τα οποία δεν συνοδεύονται από καμία μελέτη που να τα τεκμηριώνει, αναφέρονται και στους ξενοδόχους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «έχουν άγνοια, αλλά μετά αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που θα έχει στην περιοχή η λειτουργία καταδυτικού πάρκου», προσπαθούν να αποδείξουν ότι η μια επαγγελματική ομάδα στρέφεται εναντίον της άλλης.

Θα ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι αν είχαν επικοινωνήσει με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και είχαν παρουσιάσει τα προβλήματα και τις θέσεις τους και είχαμε συζητήσει επ’ αυτών. Δεν ανεχόμαστε άλλο «άναρθρες κραυγές». Η περιοχή έχει υποστεί τα πάνδεινα από κινήσεις πολιτών, οικολόγων, συντεχνιών, οι οποίοι εμποδίζουν με μια «μονοκονδυλιά» οποιαδήποτε ανάπτυξη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας άλλα και ο Περιφερειάρχης, κος. Κώστας Αγοραστός, τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον τουρισμό. Χρειαζόμαστε έργα υποδομής, τα οποία μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατορθώνει να τα χρηματοδοτεί.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο «άναρθρες κραυγές», οι οποίες για να δυναμώσουν την οχλαγωγία πλαισιώνονται από «άλλους συλλόγους» και καταλήγουν να χρησιμοποιούν ακόμα και Συλλόγους Γονέων. Τους λέμε πάρα πολύ απλά ότι και οι ξενοδόχοι έχουν παιδιά και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι περισσότερο ευαίσθητοι σε θέματα περιβάλλοντος και να βάζουν τη μια επαγγελματική τάξη απέναντι στην άλλη, ειδικά όταν και οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις ζουν άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό.

Καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, να μην «ακούνε τις σειρήνες». Γνώμη μας εμπεριστατωμένη είναι, ακολουθώντας τις διαδικασίες, που αυτός ξέρει, να μην αφήσει να πάει άλλη μια ευκαιρία χαμένη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει