Έξω από τις πύλες της βιομηχανίας ΒΙΣ κλιμάκιο της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας ενάντια στην τακτική της εταιρείας που κρατά σε ομηρία δεκάδες συναδέλφους σας με συνεχόμενη και εναλλασσόμενη επιβολή εκ περιτροπής εργασίας και διαθεσιμότητες. Με τις δικαιολογίες που σας προβάλλουν έχουν στόχο να κρύψουν ότι στόχος είναι η παραπέρα αναδιοργάνωση της παραγωγής και των εργασιακών σχέσεων, δηλαδή χτύπημα των δικαιωμάτων όλων σας, για μεγαλύτερα κέρδη. Εξάλλου, ο Όμιλος Φιλίππου, παρόμοιες προσπάθειες κάνει και στα υπόλοιπα εργοστάσια, που όμως έχουν βρει τείχος από τους εργαζόμενους εκεί με μπροστάρηδες τα ταξικά σωματεία που υπάρχουν σε αυτούς τους χώρους.

Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα σας και σας καλεί να υψώσετε ανάστημα, να οργανώσετε την πάλη σας, χωρίς καμία αναμονή. Σα μια γροθιά όλοι σας και όχι μόνο οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στη χαρτοποιία, μπορείτε να βάλετε φρένο στις μεθοδεύσεις της διεύθυνσης.

Δεν μπορείτε να περιμένετε τίποτε από τα κόμματα εκείνα που έχουν σκάψει τα προηγούμενα χρόνια το λάκκο σας, ψηφίζοντας και στηρίζοντας όλο το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες και άλλα βάρβαρα μέτρα.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι:

· Με το νόμο 1892/90 της κυβέρνησης της ΝΔ, υιοθετήθηκε ο θεσμός της μερικής απασχόλησης, που άνοιξε το δρόμο για το χτύπημα, έως και την πλήρη κατάργηση της σταθερής και πλήρους εργασίας. Πατώντας σ’ αυτόν το νόμο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το νόμο 2639/98, καθιέρωσε την εκ περιτροπής εργασία ως μια πρόσθετη μορφή μερικής απασχόλησης.

· Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα στη διαμόρφωση της αντεργατικής νομοθεσίας. Πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση του νόμου 2639/98 του ΠΑΣΟΚ μέσω των κοινωνικών διαλόγων.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να καταργήσει το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους οι βιομήχανοι για να επιβάλλουν τις αξιώσεις τους, όπως κάνει η εργοδοσία σε εσάς αυτή την περίοδο. Είναι ψέματα ότι δυσκολεύονται να το κάνουν τώρα, λόγω διαπραγματεύσεων. Ήδη από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δεν αναφέρανε πουθενά ότι θα καταργήσουν την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, τη μερική απασχόληση, τις ατομικές συμβάσεις κ.ο.κ. Αντίθετα μιλούσαν για μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή πατάει πάνω στα δικά σας τα δικαιώματα.

Συνάδελφοι,

Το ΚΚΕ αυτή την περίοδο καλεί την εργατική τάξη να υψώσει ανάστημα και να οργανώσει την πάλη της για να καταργήσει τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, να μην αφήσει να περάσουν τα νέα μνημόνια που υπογράφει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να ανακτήσει τις απώλειες που είχε τα προηγούμενα χρόνια, σε ρήξη με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Μην πέσετε στην παγίδα των εχθρών που έρχονται ντυμένοι σα φίλοι και εκπροσωπούν τα κόμματα εκείνα τα οποία έχουν βασικές ευθύνες για τη σημερινή σας κατάσταση.
Μπορείτε να αποκρούσετε τις απαιτήσεις της εταιρείας με τον αγώνα σας και τη στήριξη των υπόλοιπων εργαζομένων. Μπορείτε να υπολογίζετε στην ενεργό στήριξη του ΚΚΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει