Έπεσε και δεύτερο πρόστιμο για κάπνισμα σε καφετέρια


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, 06:04

Ακριβά πλήρωσε τον καφέ του ακόμη ένας πελάτης, που «έφαγε» πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της καφετέριας είναι 500 ευρώ.

Είναι το δεύτερο πρόστιμο που βεβαιώνεται σε καφετέρια της πόλης μέσα σε λίγες ημέρες, από το μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας και των αστυνομικών του Α.Τ. Λαμίας, που διενεργούν συνεχείς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όχι μόνο στη Λαμία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Το προηγούμενο πρόστιμο ήταν μετά από συγκεκριμένη καταγγελία, που είχε γίνει στο «100», ωστόσο το πρόστιμο την Παρασκευή ήταν στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται σε καφετέριες από τα μικτά κλιμάκια των παραπάνω υπηρεσιών.

Στον πελάτη που “πιάστηκε στα πράσα” να καπνίζει τού επιβλήθηκε πρόστιμο, που ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που δεν είναι πάνω από 100 τμ, είναι 500 ευρώ για την πρώτη φορά.

Το ίδιο πρόστιμο ισχύει για κάθε παραβάτη που καπνίζει εντός χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.

Αν μάλιστα πιαστεί να καπνίζει σε χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο ανεβαίνει στα 200 ευρώ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες στη Λαμία και σε άλλες περιοχές του νομού.

Πηγή: lamiareport.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, 06:04

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει