Έπεσε στον Ινδικό ωκεανό ο Κινεζικός πύραυλοςΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, 00:08

Κανένας κίνδυνος δεν υπήρξε τελικά για τη χώρα μας από την πορεία του κινεζικού πυραύλου και την πτώση του, η οποία πραγματοποιήθηκε αργότερα από το προβλεπόμενο, καθώς τα συντρίμμια του έπεσαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στον Ιδικό ωκεανό  όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα εξαρτήματα βάρους 23 τόνων μέρους του πυραύλου, εισήλθαν στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ό,τι απέμεινε από την καύση τους, έπεσε στον ωκεανό και χάθηκε στην άβυσσο της θάλασσας.

Η αρχική  εκτίμηση του φορέα ήταν πως η πτώση θα συνέβαινε στις 20:24 ώρα Ελλάδος, με απόκλιση 58 λεπτών.

Η ανακοίνωση της NASA για τα συντρίμμια του κινεζικού πύραυλου

Ο επικεφαλής της NASA Μπίλ Νέλσον δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση το βράδυ του Σαββάτου σχετικά με τα συντρίμμια από τον κινεζικό πύραυλο Long March 5B.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) δεν μοιράστηκε συγκεκριμένες πληροφορίες τροχιάς καθώς ο πύραυλός της Long March 5B έπεσε πίσω στη Γη. Όλες οι χώρες που ταξιδεύουν στο διάστημα θα πρέπει να ακολουθούν τις καθιερωμένες βέλτιστες πρακτικές και να κάνουν το κομμάτι τους για να μοιραστούν αυτό το είδος πληροφοριών εκ των προτέρων για να επιτρέψουν αξιόπιστες προβλέψεις πιθανού κινδύνου πρόσκρουσης συντριμμιών, ειδικά για βαρέα οχήματα, όπως το Long March 5B, που ενέχουν σημαντικό κίνδυνο απώλειας ζωής και περιουσίας. Κάτι τέτοιο είναι κρίσιμο για την υπεύθυνη χρήση του διαστήματος και για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων εδώ στη Γη»

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, 00:30

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει