Έργα ανάπλασης και ηλεκτροφωτισμού στον οικισμό του Ν. Κλήματος στη Σκόπελο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σημαντικές παρεμβάσεις ανάπλασης και ηλεκτροφωτισμού πεζοδρομίων θα λάβουν χώρα στον οικισμό του Ν. Κλήματος στη Σκόπελο, μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της προέγκρισης συμβασιοποίησης του σχετικού έργου το οποίο έχει αρχικό προϋπολογισμό ύψους 500.000,00 ευρώ.

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου, ενώ αφορά σε ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμό πεζοδρομίων, εντός των ορίων του οικισμού Ν. Κλήματος του Δήμου Σκοπέλου και ειδικότερα σε λιθόστρωση υφισταμένων και νέων πεζοδρομίων, με φυσικούς πλακοειδείς λίθους καθώς και επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, εντός των ορίων του οικισμού Ν. Κλήματος, συνολικού μήκος οδού μέτρων 500,00 περίπου.

Περιλαμβάνει βελτίωση υφισταμένων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων καθώς και εργασίες επέκτασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων εκατέρωθεν της κυρίας οδού που διέρχεται εντός των ορίων του οικισμού.

Στις εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν περιλαμβάνονται χωματουργικά, καθαιρέσεις, οδοστρωσία, τεχνικά και ηλεκτρομηχανολογικά έργα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στα έργα ΟΣΑΝ Σκοπέλου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε πως «πρόκειται για ένα ακόμη έργο μεγίστης σημασίας για την περιοχή, το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα πως όταν διαθέτεις προγραμματισμό και σχεδιασμό, αυτό σε βοηθά σε δύσκολες περιόδους όπως η σημερινή όπου δεν κινείται τίποτε, να εκτελείς έργα που θα είναι χρήσιμα στους πολίτες, θα δίνουν ανάσες στην τοπική οικονομία αλλά και που θα ενισχύουν το τουριστικό προϊόν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει