Έργα του Takashi Murakami στο Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 15:05

Ο Takashi Murakami δημοσίευσε πρόσφατα στο Instagram φωτογραφίες των έργων τέχνης του που άλλαξαν την όψη ενός δωματίου στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον, των ΗΠΑ. Με τη δημιουργική του προσπάθεια, ο καλλιτέχνης στοχεύει να συμβάλει στην ευεξία και τη βελτιωμένη εμπειρία για ασθενείς και προσωπικό.

Με πρωτοβουλία της γκαλερί Gagosian και της οργάνωσης RxArt, που έχει αποστολή να παράσχει βοήθεια σε παιδιά, ώστε να θεραπεύονται μέσω της δύναμης της τέχνης, τα εμβληματικά λουλούδια του Murakami και άλλοι χαρακτήρες διακοσμούν τους τοίχους, τις πόρτες και άλλους χώρους του δωματίου, συμπεριλαμβανομένου ενός αξονικού τομογράφου CT / PET. Οι τομογραφίες CT μπορούν να ανιχνεύσουν προβλήματα οστών και αρθρώσεων, όπως σύνθετα κατάγματα οστών και όγκους.


 

Ο Γιαπωνέζος καλλιτέχνης δημιούργησε στον αξονικό τομογράφο ένα τοπίο με ουράνιο τόξο χαμογελαστά λουλούδια με φόντο γαλάζιο ουρανό, γεμάτο με άσπρα σύννεφα.

Το έργο του Murakami, του οποίου οι πίνακες, τα γλυπτά και οι ταινίες αντλούν έμπνευση από την anime ποπ κουλτούρα, την ιαπωνική ιστορία και τα ιαπωνικά έργα τέχνης, ταιριάζει απόλυτα στον χώρο του παιδιατρικού νοσοκομείου, ανέφερε η δρ. Ντόροθι Μπούλας επικεφαλής του τμήματος διαγνωστικής απεικόνισης και ακτινολογίας, σύμφωνα με το ad. « Όταν τα παιδιά πρέπει να κάνουν αξονική τομογραφία, «η ομορφιά αυτού του πρότζεκτ της RxART τους παρέχει τη διαβεβαίωση ότι είναι σε καλά χέρια» πρόσθεσε.

Το Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων θεωρείται ένα από τα δέκα κορυφαία παιδιατρικά νοσοκομεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την US News & World Report. Πέρυσι, στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν περισσότερα από 219.000 παιδιά από τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 15:05Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει