Έργα 133,5 εκατ. από την ΕΡΓΟΣΕ

Στην προκήρυξη και συμβασιοποίηση σειράς σημαντικών έργων για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου προχωρά η ΕΡΓΟΣΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΓΟΣΕ προκηρύσσει το διαγωνισμό ενός σημαντικού έργου για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στον άξονα Λάρισας – Βόλου. Παράλληλα, προχωρά στη συμβασιοποίηση των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωση ενός κομβικού έργου στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για τo έργο εκσυγχρονισμού στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Ειδομένης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση η προκήρυξη του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος, προϋπολογισμού 67 εκατ. ευρώ.

Τα τεύχη για τη δημοπράτηση ήταν έτοιμα από το καλοκαίρι, αλλά για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διεργασιών και τη δημοσίευση του διαγωνισμού εκκρεμούσε η συμφωνία με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για την παραχώρηση της έκτασης που απαιτούνταν για το έργο.

Πλέον του έργου στο τμήμα Λάρισας – Βόλου, η ΕΡΓΟΣΕ έστειλε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου τα τεύχη της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών (Σ.Σ.Ε.) της υπ’ αριθμ. 635 Σύμβασης για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για την συμπληρωματική σύμβαση στο τμήμα Τιθορέα – Δομοκός, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Η συμπληρωματική σύμβαση της 635 αφορά – πλέον της υλοποίησης των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου – την υλοποίηση αντιπλυμμηρικών έργων στις περιοχές γύρω από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Επίσης, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου δόθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή η προέγκριση των τευχών δημοπράτησης για την υπ’ αριθμ. 713 διακήρυξη (Θεσσαλονίκη – Ειδομένη), ύψους 46,5 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στη σηματοδότηση της γραμμής στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (ΑΔ 713) και περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του ΤΧ1, που αποτελεί το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό κόμβο της χώρας.

Αναφορικά με την προκήρυξη των έργων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης σημείωσε:

«Η ΕΡΓΟΣΕ υλοποιεί πλέον με ταχύ ρυθμό τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό προχωρώντας άμεσα στη δημοπράτηση και συμβασιοποίηση σημαντικών έργων, με διττό σκοπό. Αφενός την ολοκλήρωση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και αφετέρου την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αξιοποιώντας στο έπακρο τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους της Ε.Ε.. Αυτή είναι η αποστολή που όλοι εμείς στην ΕΡΓΟΣΕ καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, έχοντας απόλυτη επίγνωση της σημασίας και της αναγκαιότητας ο σιδηρόδρομος να περάσει στην επόμενη μέρα και να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ο εκσυγχρονισμός του δικτύου».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει