Έρευνα για την εξαφανισμένη έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς ΣύνοραΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, 18:15

Το ζήτημα της «εξαφάνισης» της ανάρτησης της ετήσιας έκθεσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα από την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έφερε στην Ολομέλεια του σώματος το ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, ζητώντας παράλληλα να ξεκινήσει σχετική έρευνα.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει φαινόμενο λογοκρισίας στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, υποθέτω εξαιτίας πιέσεων μιας κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Κούλογλου προσθέτοντας ότι «θα ήθελα να ζητήσω από το Προεδρείο να κάνει έρευνα, καθώς χθες είχαμε ένα θλιβερό γεγονός στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είχε δημοσιευθεί η ετήσια έκθεση των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα και χθες αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα που δείχνει την Ελλάδα να έχει κατρακυλήσει στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε θέματα ελευθερίας του Τύπου -η οποία απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση- αναρτήθηκε τη περασμένη Τρίτη στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου και την Τετάρτη, μια μέρα αργότερα, η ανάρτηση εξαφανίστηκε.

 

Κατόπιν της παρέμβασης του Στέλιου Κούλογλου, που ήταν εκτός ημερησίας διατάξεως και καταχειροκροτήθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες πλην της ακροδεξιάς, πολλοί συνάδελφοι του τού ζήτησαν να αναλάβει την πρωτοβουλία ενός συλλογικού αιτήματος προς την Πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να ερευνηθεί το συμβάν.

Στην επιστολή του προς τους συναδέλφους του, με την οποία τους καλεί να στηρίξουν το αίτημα αυτό, ο ευρωβουλευτής σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή η ξεκάθαρη περίπτωση λογοκρισίας τραυματίζει την εικόνα και την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Χαρακτηριστικός είναι άλλωστε και ο σημερινός τίτλος της Euractiv, «Το Ευρωκοινοβούλιο μπαίνει στο προβληματικό κλαμπ της ελευθεροτυπίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, ο Δημήτρης Παπαδημούλης με επείγουσα επιστολή του προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και τους αρχηγούς των Πολιτικών ομάδων για το ίδιο θέμα έκανε λόγο για απαράδεκτη και λυπηρή πράξη που υποβαθμίζει και προσβάλλει την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα του Σώματος.

Πηγή: Εφ. «Αυγή»


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, 18:16Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει