Έρχεται το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με σύνθημα «Ε.Ε. VS νεολαία.Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος» θα γίνει το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ. Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελούν ένα γεγονός όπου χιλιάδες μαθητές ενώνουν τη φωνή τους και δίνουν το μήνυμα οτι ¨μαζί είμαστε πιο δυνατοί¨. Κάθε χρόνο αποτελούν γιορτή νεανικής δημιουργίας, συζήτησης,προβληματισμού,διασκέδασης. Τα φεστιβάλ γίνονται από φίλους της ΚΝΕ, όσο και και από μαθητές που έχουν ανησυχίες και διάθεση για δράση, για δημιουργία χωρίς χορηγούς και ¨ευεργέτες¨ παρά μόνο με την όρεξη , το μεράκι και την εθελοντική δουλειά μας. Η δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσα στα σχολεία θέλουμε να βρεί έκφραση στα μαθητικά φεστιβάλ. Να ανοίξει η συζήτηση για όσα ζούμε για το σχολείο και τη ζωή που πρέπει να διεκδικήσουμε, για το σχολείο και τη ζωή που έχουμε ανάγκη και μας αξίζει.

¨ΕΕ vs Νεολαία¨ μέσα από το σχολείο

Μας λένε ότι η Ε.Ε. των 120.000.000 που ζουν στα όρια της φτώχειας των 26.000.000 ανέργων και των 4,1 εκατομμυρίων αστέγων είναι η Ευρώπη των λαών και το κοινό μας σπίτι. Το σχολείο μέσα σε αυτό το σύστημα στοχεύει στο μυαλό και τη συνείδηση της νέας γενιάς με σκοπό να διαμορφώσει συνειδήσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των εκμεταλευτών. Διδάσκοντας τις ¨αξίες¨ της ανταγωνιστικότητας και της επιχειριματικότητας, δηλαδή πως εδώ είναι ¨ο θάνατος σου η ζωή μου¨ καθώς και την αιωνιότητα του καπιταλισμού θέλουν να διαμορφόσουν μια γενιά που θα σκέφτεται μέσα στα όρια του συστήματος χωρίς να το αμφισβητεί. Απέναντι σε όλα αυτά εμείς προτάσσουμε τις δικές μας αξίες και ιδανικά. Βάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα όνειρα μας για μια ζωή με δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει.

Σκεφτόμαστε έξω από τα όρια του συστήματος!

Παλεύουμε για το σχολείο που πραγματικά έχουμε ανάγκη και είναι ρεαλιστικό με βαση τις σύγχρονες δυνατότητες. Ένα σχολείο που θα βοηθάει τον μαθητή να αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητα του και ταυτόχρονα να αξιοποιεί τις ιδιαίτερες κλίσεις του προκειμένου να συμβάλει απο τη μεριά του στη πρόοδο της κοινωνίας. Που θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της προσφοράς στην κοινωνία.

Παίρνουμε μέρος στα Μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ!

Η ΚΝΕ καλεί κάθε μαθητή και μαθήτρια να έρθει αλλά και να πάρει μέρος στην προετοιμασία στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των Μαθητικών Φεστιβάλ, τους καλούμε να συμβάλουν με τη δράση τους, τη γνώμη τους, με την παρέα τους, το μουσικό τους συγκροτημα, τις ιδέες και τη φαντασία τους. Να κάνουν και δική τους υπόθεση την επιτυχία του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΑΠΡΙΛΗ, ΠΑΡΑΛΙΑ-ΑΓΑΛΜΑ, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:30

Το πρόγραμμα του μαθητικού φεστιβάλ θα ανακοινωθεί αναλυτικά τις επομένες μέρες.

Δήλωσε συμμετοχή:

Στο mail: [email protected], στο τηλ: 6985623523

Μπορεί επίσης να σας αρέσει