Έρχονται αλλαγές στο συγκοινωνιακό δίκτυο της ΑθήναςΠλήρη αναθεώρηση και ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών της Αττικής είναι στα άμεσα σχέδια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.  

Η διοίκηση του Οργανισμού προχωρά στην εκπόνηση μελέτης για να καταλήξει σε ένα νέο γενικό σχέδιο μεταφοράς το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2020.

Η μελέτη κρίθηκε απαραίτητη, μιας και το υφιστάμενο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών είναι βασισμένο σε στοιχεία μελετών ζήτησης, μετακινήσεων και προέλευσης προορισμού, προ 15 περίπου ετών, με βάση τις τότε κοινωνικές, οικονομικές, μεταφορικές συνθήκες της Αττικής. Παρόλο που το 2009 έγινε προσπάθεια για την εκπόνηση ενός Γενικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής το οποίο περιελάμβανε αριθμό προγραμματισμένων έργων υποδομής, δεν προχώρησε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Το νέο Γενικό Σχέδιο Μεταφορών, θα περιλαμβάνει προτάσεις και δράσεις για τη διαμόρφωση όλων των μεταφορικών δικτύων της Αττικής. Ταυτόχρονα θα άπτεται θεμάτων που αφορούν στην κατανομή του μεταφορικού έργου στα διαφορετικά μέσα μεταφοράς, θέματα που αφορούν στη σχέση ζήτησης μετακινήσεων και απόδοσης των δικτύων, καθώς και θέματα που αφορούν στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Επίσης, θα αναλύει και θα επιδιώκει την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με τη χρήση νέων φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων και την προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης (ποδήλατο, πεζή μετακίνηση).


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019, 09:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει