Έτσι γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Παναγία “Τρύπα” Βόλου (Video – Photos)

29 κολυμβητές, 7 γυναίκες έπεσαν στα νερά της Γορίτσας, στις Πλάκες, για τον σταυρό

Πολύ όμορφες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης στη γραφική εκκλησία Παναγία “Τρύπα” Γορίτσας Βόλου, στο λιμάνι στις Πλάκες, όπου γιορτάστηκαν και εκεί όπως και σε όλη την Ελλάδα τα Θεοφάνεια. Μάλιστα προς το τέλος της τελετής της ρίψης του Σταυρού, που όπως πάντα έγινε από πλωτό σκάφος, έπεφτε αρκετό χιόνι, κάνοντας ακόμη πιο εντυπωσιακές τις σκηνές.

Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο αριθμός των 29 κολυμβητών που έπεσαν για τον Σταυρό σε όλη τη διάρκεια των 10 λεπτών που κράτησε η διαδικασία της ρίψης, με συνέπεια ο αριθμός αυτός να αποτελεί ίσως τη πολυπληθέστερη συμμετοχή κολυμβητών σε όλη την Ελλάδα. Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι οι 7 από τους κολυμβητές ήταν γυναίκες, κάτι που και αυτό είναι πιθανό ρεκόρ.

8.jpg

Τη πρώτη φορά που ρίφθηκε ο Σταυρός τον έπιασε ο εορτάζον Ιορδάνης Θεοφανίδης, αλλά στη συνέχεια ο Σταυρός έπεσε στη θάλασσα από όπου τον ανέβασε ο Γιάννης Κουντετάκης. Τη δεύτερη φορά έπιασε τον Σταυρό ο Αντώνης Σιδηρόπουλος και τη τρίτη ο Ηλίας Νάνος. Ο Αντώνης Σιδηρόπουλος κολυμπάει καθημερινά στον ίδιο χώρο, δηλαδή στη θάλασσα της εκκλησίας, ενώ οι άλλοι τρεις είναι μέλη του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ιάσωνας. Και στους τέσσερις δόθηκε από μια εικόνα για ενθύμιο, ενώ όλους τους κολυμβητές τους υποδέχτηκαν και τους κέρασαν οι υπεύθυνοι στον χώρο της εκκλησίας.

6.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

20.jpg

21.jpg

9.jpg

7.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

1.jpg

19.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει