Έφηβοι ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής διαδηλώνουν κοντά στο ΧίθροουΈφηβοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο μια συγκινητική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πολιτική αδράνεια μπροστά στην κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο άλλης μιας ημέρας κινητοποιήσεων που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Διαδηλωτές της οργάνωσης Extinction Rebellion κατά της κλιματικής αλλαγής στέκονταν κλαίγοντας και τραγουδώντας στο πλαίσιο μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας στην άκρη δρόμου σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από τα Τέρμιναλ 2 και 3 του Χίθροου. Μια δωδεκαριά έφηβοι, οι μικρότεροι από τους οποίους μόλις 13 ετών, κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Είμαστε άραγε η τελευταία γενιά;»

Η οργάνωση έχει απευθύνει έκκληση για μη βίαιη πολιτική ανυπακοή με στόχο η βρετανική κυβέρνηση να περιορίσει στο μηδέν μέχρι το 2025 τις καθαρές εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να σταματήσει αυτό που οι ακτιβιστές αποκαλούν παγκόσμια κρίση του κλίματος.

Η Extinction Rebellion έχει μπλοκάρει τις τελευταίες ημέρες μερικές τοποιθεσίες στο κέντρο του Λονδίνου αφού πραγματοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα γυμνική διαμαρτυρία στο κοινοβούλιο.

Η ομάδα των νέων ανθρώπων τραγούδησε τραγούδια διαμαρτυρίας κοντά σ’ έναν δρόμο με πολλή κίνηση εξαιτίας των γιορτών του Πάσχα. Αστυνομικοί, που ήταν πολύ περισσότεροι από τους διαδηλωτές, τους πλησίασαν για να τους προειδοποιήσουν ότι μπορεί να συλληφθούν.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα και μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 10 απ’ αυτούς, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, η αστυνομία.

«Φοβάμαι για το μέλλον μου», λέει στο Ρόιτερ οι 17χρονος Όσκαρ Άιντλ. «Αυτός ο φόβος μου δίνει κουράγιο για να δράσω».

«Θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που δεν είναι καταστροφική, στην οποία δεν θα υπάρχουν ελλείψεις τροφίμων, πυρκαγιές στα δάση και κυκλώνες, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν», δήλωσε.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 11:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει