Έφηβος έχασε τη ζωή του την ώρα που συμμετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, 17:00

Ένας 15χρονος έφηβος στον Λίβανο, που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης μιας τεράστιας δασικής πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της χώρας, έχασε τη ζωή του, ενώ οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες οι οποίες πλέον απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Ο έφηβος, που έχασε τη ζωή του την Τετάρτη στην περιοχή Κουμπαγιάτ, προσπαθούσε μαζί με άλλους κατοίκους «που έσπευσαν στο σημείο να σβήσουν τη φωτιά», ανακοίνωσε η πολιτική προστασία του Λιβάνου.

Οχτώ ακόμη άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία και 25 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ενώ άλλοι 17 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν, ανακοίνωσε ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.

«Η κατάσταση επί του πεδίου είναι τρομακτική», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας Αμπάς Μορτάντα. «Η πυρκαγιά είναι τεράστια, έχει καταστρέψει πολλές δασώδεις περιοχές και πλέον απειλεί σπίτια», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι απειλούνται και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να σβήσουμε την πυρκαγιά, γι’ αυτό ελπίζουμε ότι οι φιλικές μας χώρες θα βρεθούν στο πλευρό μας τις επόμενες ώρες», επεσήμανε ο Μορτάντα.

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που ενισχύονται από την κλιματική αλλαγή, ο Λίβανος και η γειτονική Συρία αντιμετωπίζουν ολοένα και συχνότερα πυρκαγιές.

Τον Οκτώβριο του 2019 είχαν ξεσπάσει στον Λίβανο πυρκαγιές σε βουνά, νότια της Βηρυτού.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, 17:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει