Έφθασαν στην Αθήνα οι δύο Έλληνες από την Κίνα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, 19:06

Στην Ελλάδα βρίσκονται πλέον οι δύο Έλληνες που είχαν «εγκλωβιστεί» στην Κίνα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, στρατιωτικό αεροπλάνο τους μετέφερε στην Ελευσίνα από τη Ρώμη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε καραντίνα στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Εκεί, θα παραμείνουν για 14 ημέρες.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας: 

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες, που βρίσκονταν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γιουχάν της επαρχίας Χουμπέι.

Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, 19:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει