Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Γιάννης Αντωνόπουλος

Τελευταίο αντίο το μεσημέρι, στις 13.00, από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου – Συλληπητήρια μηνύματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε ηλικία 87 ετών, μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του, έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Γιάννης Αντωνόπουλος, πατέρας της πολιτευτού της ΝΔ Έλενας Αντωνοπούλου, μετά από νοσηλεία το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της πόλης.

Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο στις 13.00 από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου.

Οι άνθρωποι του e-Volos.gr και του Radio Marconi 96,1 F.M. εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του


Συλλυπητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη

“Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του ευπατρίδη, πρώην βουλευτή και ιδρυτικού στελέχους της Παράταξής μας, Γιάννη Αντωνόπουλου.

Υπηρέτησε με ήθος το δημόσιο βίο -την κεντρική πολιτική σκηνή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση- και πρόσφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μαγνησία.

Στους οικείους του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια”.

Συλλυπητήρια ΝΟΔΕ Μαγνησίας

“Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, η ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησία ο Πρόεδρος και όλα τα Μέλη της, αποχαιρετά σήμερα τον Γιάννη Αντωνόπουλο, έναν άξιο πολιτικό, που υπηρέτησε τον τόπο μας, με όραμα, συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα.

Η οικογένειά του αποχαιρετά ένα πιστό σύντροφο και έναν στοργικό πατέρα.

Εμείς αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν πολιτικό και αυτοδιοικητικό παράγοντα, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική, οικονομική ζωή του τόπου μας.

Όλη του η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες: Για ιδανικά, αξίες, αρχές και για την πρόοδο του τόπου μας.

Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.

Την περίοδο της δικτατορίας, αντιστάθηκε. Υπηρέτησε ως κυβερνήτης του παράκτιου περιπολικού «Λεβέντης» με το βαθμό του έφεδρου Ανθυποπλοίαρχου στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1964 μέχρι τον Οκτώβριο του 1965 και έχει παρασημοφορηθεί για τη δράση του. Θήτευσε εξάλλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού.

Στη μεταπολίτευση, εκλέχθηκε βουλευτής της Ν.Δ. το 1974 και το 1977 και βοήθησε τη Μαγνησία, ενώ ένα από τα έργα του, είναι και το Κολυμβητήριο του Βόλου.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.

Σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρέθηκε, δεν σταμάτησε ποτέ ν’ αγωνίζεται για την προστασία και την ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Με όλες αυτές τις σκέψεις, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Γιάννη, που με το έργο του κατέδειξε τη σημασία της εμπέδωσης της δημοκρατίας.

Καλό ταξίδι!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Β. ΝΤΑΟΠΟΥΛΟΣ”

Συλλυπητήρια βουλευτή Μαγνησίας ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου

“Το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του Γιάννη Αντωνόπουλου μας λυπεί βαθύτατα.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος έδωσε με πάθος, δύναμη και αξιοπρέπεια και την τελευταία δύσκολη μάχη της ζωής του. Υπήρξε πολεμιστής υπέρ της πατρίδας και της παράταξης, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε. Ηταν σταθερά υπέρμαχος του κοινού συμφέροντος, πολλές φορές και εις βάρος των πολιτικών και προσωπικών του συμφερόντων.

Ο πολιτικός βίος του Γιάννη Αντωνόπουλου είναι παρακαταθήκη για εμάς τους νεότερους και κυρίως η συνεπής και μαχητική προσήλωσή του υπέρ της προκοπής και της ανάπτυξης της Μαγνησίας.

Δυστυχώς, κομματική αποστολή μακριά από τον Βόλο μου στερεί τη δυνατότητα να αποχαιρετίσω προσωπικά τον Γιάννη Αντωνόπουλο.

Θα ήθελα, όμως, να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του Μαγδαληνή, στην κόρη του Έλενα, στον γαμπρό του Γιάννη και στην εγγονή του Ιουλία.

Θα τον θυμόμαστε πάντα”.

Συλλυπητήρια ομάδας Πλειοψηφίας Δήμου Βόλου

“Ως μέλη της Δημοτικής Ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του θανόντος, πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Αντωνόπουλου, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, που με συνέπεια, ήθος και υψηλές αξίες υπηρέτησε τον κοινοβουλευτισμό αλλά και την αυτοδιοίκηση, αναδεικνυόμενος με τις πράξεις του παράδειγμα προς μίμηση.

Είναι όντως μια απώλεια τόσο για την πατρίδα μας, όσο και για την πολιτική ιδιαίτερα σε μια εποχή που άνθρωποι με την ποιότητα και την προσφορά του Ιωάννη Αντωνόπουλου λείπουν όλο και περισσότερο”.

Συλλυπητήρια δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη

“Χάσαμε, σήμερα, ένα εκλεκτό μέλος της κοινωνίας μας, έναν πατριώτη που πίστευε στις δυνάμεις αυτού του τόπου και αγωνίστηκε για την πρόοδό του.

Χάσαμε σήμερα έναν ευγενή, έντιμο και αξιαγάπητο άνθρωπο γιατί ο Γιάννης Αντωνόπουλος, απ’ όπου πέρασε, υπήρξε πρότυπο συμπεριφοράς, ήθους και αφοσίωσης με απαράβατες αρχές.

Υπηρέτησε υποδειγματικά την πολιτική, τα κοινά, τον συνάνθρωπο και η προσφορά του στη χώρα, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την ιδιαίτερη πατρίδα του τον Κισσό, θα μείνει ζωντανή.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μου”.

Συλλυπητήρια επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Δύναμη Βόλου” Μιχάλη Μιτζικού

“Εκφράζω τη θλίψη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ιωάννη Αντωνόπουλου, για έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν υπηρέτης της πολιτικής και του τόπου του με ήθος, ακεραιότητα, ανιδιοτέλεια και χωρίς υστεροβουλίες.

Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό, η πολιτική είναι φτωχότερη όταν εκλείπουν προσωπικότητες αυτής της αξίας.

Ο πολιτικός βίος του Ιωάννη Αντωνόπουλου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και ιδίως για εκείνους που εμπλέκονται με την πολιτική”.

Συλλυπητήρια Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου

“Με βαριά θλίψη και τεράστια ευγνωμοσύνη αποχαιρετούμε τον συμπατριώτη και συμπαραστάτη μας, Ιωάννη Αντωνόπουλο. Ο πρώην Βουλευτής Μαγνησίας, συνέβαλε με όλες τους τις πολιτικές δυνάμεις και χρησιμοποίησε διαχρονικά τον θεσμικό του ρόλο με στόχο την ανάπτυξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου. Αποκορύφωμα της πάγιας υποστήριξης του στα ζητήματα του Συνεταιρισμού μας, αποτέλεσε η παρέμβαση του στον τότε Πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη, ώστε να δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο Διονύση Λ. Βαλασσά και μέλη του Δ.Σ. της Οργάνωσης. Το πολιτικό του μεγαλείο απεδείχθη μέσα από την στενή συνεργασία και την σταθερή φιλική σχέση που ανέπτυξε με ανθρώπους παρά το γεγονός ότι ήταν ιδεολογικά αντίθετοι. Η τελευταία του θεσμική επαφή με τον Συνεταιρισμό πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, όταν αποδέχθηκε πρόσκληση και παρέστη σε εκδήλωση στη Ζαγορά. Εκεί παρέδωσε και μέρος του αρχείου του το οποίο συμπεριλάμβανε παρεμβάσεις του υπέρ των αγροτών και την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια. Θα τον τιμούμε πάντα για την προσφορά του”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει