“Έχασα τον πατέρα μου μία μέρα μετά το εμβόλιο”


Κάτι περίεργο φαίνεται να συμβαίνει με τη διαχείριση των αιτίων θανάτου συνανθρώπων μετά από εμβολιασμό. Είτε αυτοί λέγονται Διευθυντές Νοσοκομείων, είτε ιατροδικαστές. Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες συγγενών για τέτοιες συμπεριφορές και είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στον αντίποδα της προσπάθειας της κυβέρνησης να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

«Ο πατέρας μου ήταν υγιέστατος. Έκανε το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Janssen, θυγατρικής της  Johnson & Johnson και την επόμενη ημέρα πέθανε», αναφέρει στη «Ζούγκλα»  η Γεωργία Μπουρούτη.

Η ίδια περιγράφει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όλα όσα εκτυλίχθηκαν στην Ύδρα από το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουλίου, όπου ο πατέρας της εμβολιάστηκε, μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου το απόγευμα όπου απεβίωσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο πατέρας της Λεωνίδας Μπουρούτης, ήταν  65 ετών, δραστήριος και  υγιέστατος. Έπαιρνε μόνο ένα χάπι για το ζάχαρο, χωρίς να κάνει χρήση ινσουλίνης κι ένα για την πίεση αλλά ποτέ δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα έτσι ώστε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Στις 11 λοιπόν το πρωί της 19ης Ιουλίου, πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού για τον εμβολιασμό του στο αγροτικό ιατρείο της Ύδρας. Ο αγροτικός ιατρός ύστερα από κάποιες ερωτήσεις που του έκανε, τον έκρινε υγιέστατο και προχώρησε στον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Janssen.

Όπως αποκαλύπτει η κόρη του, «καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας δεν ένιωσε καμία αδιαθεσία, ούτε είχε κάποιο σύμπτωμα, πυρετό ή κάτι άλλο. Ένοιωθε πολύ καλά. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 20 Ιουλίου, αργά το απόγευμα, καθώς κολυμπούσε στη θάλασσα στην περιοχή Σπηλιά ένιωσε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία ,σήκωσε το χέρι του και άρχισε να ζητάει βοήθεια. Αφού κατάφερε να βγει έξω από το νερό με τη βοήθεια και δύο άλλων πολιτών που βρίσκονταν εκεί, άρχισε να έχει έντονη δύσπνοια».

Ενημερώθηκε αμέσως το «Κουλούρειο» Νοσοκομείο Ύδρας και έστειλαν  εσπευσμένα  ασθενοφόρο στο σημείο όπου βρισκόταν. Κάθε λεπτό που περνούσε η κατάσταση του χειροτέρευε και λίγη ώρα αφού έφτασε στο νοσοκομείο εξέπνευσε. «Ο γιατρός εκεί στο νοσοκομείο μας είπε πως δεν υπογράφει πως ο θάνατος οφείλεται σε καρδιακό αίτιο», τονίζει στη «Zoύγκλα» και προσθέτει:

«Προς έκπληξή μας μετά τον θάνατό του, ο ίδιος αγροτικός γιατρός μας είπε ότι ο πατέρας μου τελικά δεν ήταν υγιέστατος  και ότι το χαπάκι για το ζάχαρο που έπινε ήταν αρκετά σημαντικό. Όταν τον ρώτησα εάν η κλινική εικόνα ήταν ενός ανθρώπου όπου μέσα σε 30 ώρες θα μπορούσε να είχε πεθάνει, μου απάντησε πως δεν γνωρίζει».

Το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή ήταν ότι ο Λεωνίδας Μπουρούτης έφυγε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αλλά η οικογένειά αναμένει και τις υπόλοιπες απαντήσεις. Σύμφωνα με όσα τους είπε ο ιατροδικαστής «τα νέα αποτελέσματα ενδεχομένως να κάνουν και δύο μήνες να βγουν».

«Ο ιατροδικαστής μου είπε πως τα αίτια δεν είναι εμφανή, όμως δεν αποκλείουμε τίποτα. Απροσδιόριστος θάνατος εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων… λέει το πόρισμα. Πρόσθεσε ακόμα πως ενδεχομένως να υπήρξε κάποια εμβολή η οποία δεν ήταν ορατή. Συνάντησα  βέβαια δυσκολία στο να πάρω τα έγγραφα από τον ιατροδικαστή», λέει η Γεωργία Μπουρούτη.

Ο χαμός του 65χρονου Λεωνίδα Μπουρούτη έχει συγκλονίσει όλη την κοινωνία της Ύδρας που τον γνώριζε πολύ καλά αφού παραθέριζε εκεί όλα τα καλοκαίρια του.

«Βγαίνω  να δημοσιοποιήσω το γεγονός μόνο και μόνο για να παροτρύνω όλους όσους έχουν υποψία ότι ο δικός τους άνθρωπος έφυγε από το εμβόλιο να βγουν να το κοινοποιήσουν. Θέλω να τιμήσω τη μνήμη του πατέρα μου και θα αναζητήσω τη Δικαιοσύνη για τον θάνατό του», καταλήγει η κα Μπουρούτη.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

 Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει